Berthil:

In de tijd dat Berthil bij TT-Engineering werkt, heeft hij zijn werk op verschillende manieren ingevuld. Zo heeft hij eerst een paar jaar projectmatig op de locaties van onze opdrachtgevers gewerkt. Inmiddels werkt hij alweer een paar jaar als Project Engineer bij ons interne ingenieursbureau. Hij is de man om te verslaan bij een potje darten óf tafeltennissen tijdens de lunch.

Waarom TT-Engineering?

Veel mensen vragen mij wel: waarom zou je bij TT-Engineering gaan werken? Voor mij is dat heel simpel: ik houd van afwisseling! Bij TT-Engineering krijg ik namelijk de mogelijkheid om in veel verschillende keukens te kijken en zodoende doe ik veel ervaring op! Het helpt je ook om te ontdekken wat je écht leuk vindt. Dat is ook één van de redenen dat ik, na een paar jaar gedetacheerd te worden, nu in het interne ingenieursbureau plaats heb genomen: dit leek me echt leuk! Er zijn natuurlijk tal van andere bureaus die hetzelfde als TT-Engineering doen, maar wat ik het voordeel van TT-Engineering vindt, is dat zij de medewerker écht centraal stellen, in plaats van het ‘verhuren’ of ‘verkopen’ van personeel. TT-Engineering is heel begaan met haar medewerkers en zorgt ervoor dat je je niet alleen ontwikkelt als technicus, maar ook als persoon. Verder vind ik dat er een heel prettige werksfeer bij TT-Engineering is. Ik zou dus iedereen aanbevelen om bij TT-Engineering te komen werken!

Hoe ziet mijn werkdag eruit?

Mijn werkdagen bij TT-Engineering hebben er in de loop van de jaren nogal verschillend uitgezien. Tot oktober 2017 ben ik bij verschillende klanten gedetacheerd geweest en sinds een paar jaar maak ik deel uit van het interne engineeringteam. Inmiddels beginnen de meeste dagen op kantoor hetzelfde: ik ben vaak als (één van de) eerste op kantoor en zet dan mijn computer en de radio aan. Daarna loop ik naar het koffiezetapparaat en spoel deze, zodat ik en al mijn collega’s ook die dag weer frisse, lekkere koffie hebben. Mocht de vaatwasser klaar zijn, dan ruim ik deze ook even uit en tap dan mijn eerste kopje koffie in. Daarna start ik mijn werkzaamheden en begroet ik collega’s die na mij binnen komen, eventueel gevolgd door een praatje over koetjes en kalfjes. In de tussentijd ben ik alweer druk met de werkzaamheden voor onze opdrachtgevers. Mijn werkzaamheden bestaan voornamelijk uit het construeren van technische constructies en machines. Ik houd hierbij rekening met de door de opdrachtgever gedefinieerde functionele eisen, het vastgestelde budget en de produceerbaarheid. Daarnaast voer ik andere project gerelateerde zaken uit, zoals de planning. Ik heb al aan verschillende projecten mogen werken bij TT-Engineering. Voorbeelden hiervan zijn het constructiewerk voor het ombouwen van een machine welke honingraad-papier maakt, het ontwikkelen van schuifdaken voor luxe jachten, een kostprijsreductie voor machines die gebruikt worden om zonnepanelen te maken, het construeren van hulpframes voor autolaadkranen en het optimaliseren van een machine voor de productie van kaardenband. Eigenlijk ben ik op al deze projecten dan ook wel trots! Het is toch prachtig om iets te ontwikkelen wat de opdrachtgever helpt om ontwikkeling in de techniek mogelijk te maken? Het is ook wel eens gebeurd dat ik een filmpje op YouTube zie met een machine waar ik aan gewerkt heb. Dan word ik wel trots! Naast mijn reguliere werkzaamheden ben ik af en toe ook bezig voor de ondernemingsraad van TT-Engineering, waar ik secretaris van ben. Tussen mijn werk door haal ik mijn sociale contacten met mijn collega’s op, want ook dat vind ik belangrijk. Halverwege mijn werkdag nemen mijn collega’s en ik gezamenlijk pauze. Bij TT-Engineering betekent pauze een goede mix tussen ontspanning en inspanning! Tijdens de pauze is er namelijk van lichamelijke ontspanning niet altijd sprake, aangezien er dan fanatiek getafeltennist wordt! Na de pauze is het dan ook even uitzweten, om vervolgens tot een uur of half vijf verder te werken aan mijn projecten. Daarna is het tijd om naar huis te gaan en te wachten op de volgende werkdag!

Word jij de nieuwe collega van Berthil?
Bekijk onze vacatures!