Henrik:

Henrik is na zijn Msc in Mechanical Engineering bij TT-Engineering komen werken, totdat hij ruimte nam om een cursus in Engeland te gaan volgen. Hierna heeft hij ook bij andere opdrachtgevers gewerkt. Vanwege zijn goede ervaringen met TT-Engineering, is hij nu weer ’thuis’.

Kun je iets meer vertellen over je studie en opgedane werkervaring?

Ik heb de universitaire studie Werktuigbouwkunde gevolgd in Enschede, met de bachelor en master werktuigbouwkunde. Leuk detail is dat ik daarnaast de minor muziek volgde, wat altijd een onderwerp van gesprek is tijdens de sollicitatiegesprekken die ik heb gevoerd. Specialisatie tijdens mijn master was stromingsleer, wat 70% van je vakken en afstudeeropdracht bepaalt. Ik ben daarbij meer gespecialiseerd in experimenteel en simulerend onderzoek.

Na mijn studie in 2018 te hebben afgerond, kon ik direct tijdelijk aan de slag voor een bedrijf wat over mijn afstudeeronderzoek had gehoord. Een mooie start waarbij je direct op basis van je expertise aan het werk mocht. Toen dat na drie maanden was afgerond, startte voor mij de zoektocht naar ‘een echte baan’.

Via via kwam ik na verloop van tijd op het pad van TT-Engineering, waaruit de 1e tekenopdracht volgde. Steeds speelde wel in mijn achterhoofd de vraag of dit nu echt was wat ik wilde. Vrijwel tegelijkertijd vroeg een vriend of ik ervoor voelde tijdelijk mee te gaan naar een vormingstraject op een Bijbelschool in het buitenland. Ik besloot dat te doen en kwam zodoende in Londen terecht. Een geweldig vormende tijd, waar ik met een warm gevoel op terug kijk.

Nieuwsgierig naar hoe Henrik het projectmatig werken ervaart?

“Misschien moet ik – in plaats van te focussen op bij welk bedrijf ik wil werken – meer kijken naar welke dingen ik zelf wil leren”. Die gedachte ontstond bij Henrik nadat zijn dienstverband bij zijn toenmalige werkgever ophield vanwege een teruglopende projectenstroom door COVID-19. Sinds oktober 2020 is hij daarom weer terug bij TT-Engineering. En die flexibele opzet, naast het projectmatig werken, dat bevalt heel goed! “Met mijn technische skills help ik graag de wereld vooruit, zodat ook ik mijn steentje bijdraag aan een wereld waarop we trots kunnen zijn”.

Lees hier zijn volledige verhaal
Word jij de nieuwe collega van Henrik?
Bekijk onze vacatures!