Bedrijfsbezoek Zuidberg

Op 15 september zijn onze collega’s op bedrijfsbezoek geweest bij onze opdrachtgever Zuidberg uit Ens. Om 09:30 werden zij ontvangen door onze collega Kevin, die projectmatig wordt ingeleend door Zuidberg. Tijdens een leerzame ochtend werden onze collega’s meegenomen in de wereld van Zuidberg.

Zuidberg is familiebedrijf met meer dan 40 jaar ervaring. Het team van Zuidberg ontwikkelt innovatieve producten, die in meer dan 42 landen worden gebruikt. Zo zijn zij leverancier van onder andere Power Take-Offs (PTO’s), fronthefsystemen, transmissies en tracks.

De dag werd afgetrapt door de technisch directeur van Zuidberg, Kees Pruim. Onder het genot van een bak koffie, gaf de technische directeur een presentatie over Zuidberg. Deze presentatie ging over de geschiedenis van Zuidberg, de uitdagingen en de plannen voor de toekomst. Uit deze presentatie werd al snel duidelijk dat Zuidberg een grote speler is in een dorp als Ens. Bij Zuidberg zeggen ze dan ook gekscherend; “Als alle medewerkers aan het werk zijn bij Zuidberg, is dat bijna meer dan alle inwoners van Ens bij elkaar”.

Presentatie-Zuidberg

Vervolgens was het de beurt van onze collega Kevin, die ondertussen alweer 7 maanden werkzaam is bij Zuidberg. Hij werd in eerste instantie binnen gehaald als tijdelijk vervanging voor een engineer die met vaderschapsverlof ging. Dat hij er momenteel nog steeds werkzaam is, laat wel zien dat hij daar op zijn plek zit en goed werk aflevert. Net als Kees Pruim, gaf Kevin een presentatie. Met veel enthousiasme vertelde Kevin over de projecten waar hij aan gewerkt heeft de afgelopen maanden.

presentatie-zuidberg

Na de presentaties was het tijd om de theorie in de praktijk te aanschouwen. Er werden 2 groepen gemaakt die een uitgebreide rondleiding kregen door de productiehallen van Zuidberg. Dat onze collega’s enthousiast worden van techniek, werd tijdens de rondleiding weer eens duidelijk. Er werden vele vragen gesteld over de producten en machines van Zuidberg. Ook waren vele collega’s erg onder de indruk over het feit dat Zuidberg het grootste gedeelte van de onderdelen zelf produceert. Na afloop van de rondleiding had Zuidberg nog een heerlijke lunch voorbereidt om de ochtend mee af te sluiten.

Zuidberg en Kevin, bedankt voor deze leuke en leerzame ochtend!

collage bedrijfsbezoek zwolle