Over ons

Lees hier meer over waarom wij de ontwikkeling van engineer én opdrachtgever centraal stellen en over wat ons verrassend kundig maakt in mechanical engineering.

Al meer dan 30 jaar ervaring!

Verrassend kundig in werktuigbouw. Als je de ervaring die wij door de jaren heen hebben opgebouwd meetelt, is het toch niet zo verrassend. Sinds de opstart in 1988 hebben wij aan veel mooie mechanical engineering projecten mogen werken. Ook hebben er veel veranderingen plaatsgevonden. Dit alles heeft ons gemaakt tot een betrokken partner voor duurzame en verrassende ontwikkeling in werktuigbouwkundige engineering.

Oprichting
Technical Team

Op 28 juli 1988 richtte Ruurd de Jong Technical Team in Zwolle op. Zijn visie was om een ingenieursbureau op te bouwen die haar engineers centraal stelde.

Opstart
TT-CAD

Onder de naam TT-Cad hebben wij AutoCad verkocht en geïnstalleerd bij diverse opdrachtgevers.

Overname door
Wadinko

In 2000 werd Technical Team verkocht aan de regionale participatiemaatschappij Wadinko.

Beëindiging
TT-CAD

Met de groei van AutoCAD hebben wij deze dienst moeten afstoten.

Overname engineers
Wols Engineering

Om de machinebouw beter te kunnen bedienen zijn de engineers van Wols Engineering overgenomen.

Opstart
TT-Safety Solutions

TT-Safety Solutions werd opgestart om de vraag naar technisch schrijvers voor machinerichtlijnen en technische documentatie te beantwoorden.

Naamswijziging naar
TT-Engineering

Om beter aan te sluiten op de markt en duidelijker kenbaar te maken wat wij doen is in 2006 onze bedrijfsnaam gewijzigd in TT-Engineering.

Opname van
TT-Safety Solutions

De werkzaamheden van TT-Safety Solutions zijn opgenomen in het dienstenaanbod van TT-Engineering.

Opening vestiging
Enschede

Om opdrachtgevers in het oosten van Nederland beter te kunnen bedienen hebben wij sinds 2009 een vestiging in Enschede.

Opening vestiging
Arnhem

Samen met HAN Automotive Works hebben wij een plek ingericht voor de studenten autotechniek, om alvast werkervaring op te doen in de automotive sector.

Afstuderen
mogelijk gemaakt

Vanaf 2016 is het mogelijk om af te studeren bij ons interne ingenieursbureau.

Overname door
MechDes Engineering

Op 20 april 2018 heeft MechDes Engineering onze organisatie overgenomen. Hierdoor zijn wij onderdeel geworden van de AWL familie.

Start van Traineeship
Mechanical Engineering

Op 10 januari is ons Traineeship Mechanical Engineering van start gegaan.

Wij kijken uit naar wat
2020 ons gaat brengen!

Waarom doen wij wat we doen?

Wij geloven dat door onze engineers vertrouwen en verantwoordelijkheid te geven, zij in staat zijn om tot creatieve en innovatieve oplossingen te komen. In een markt waar technologische ontwikkelingen elkaar in hoog tempo opvolgen, is het belangrijk om hier ruimte voor te maken. Door daarin te investeren maken wij ontwikkeling mogelijk voor onze engineers, voor onze opdrachtgevers en uiteindelijk voor de hele technische sector.

Wij bereiken dit door te zorgen voor een optimale match tussen onze engineers en de tijdelijke behoefte aan expertise en capaciteit in mechanical engineering bij onze opdrachtgevers. Hierdoor zorgen wij dat potentieel niet verloren gaat, maar op het juiste moment op de juiste plek ingezet wordt.

Dit doen wij door onze opdrachtgevers in de aerospace, automotive, machinebouw, energietechniek en scheepsbouw de mogelijkheid te bieden expertise en/of capaciteit tijdelijk in te huren door middel van detachering of een (deel)project te outsourcen bij ons interne ingenieursbureau.

Wil je samen met ons ontwikkeling mogelijk maken?
Bekijk onze vacatures!