Volg ons Traineeship Mechanical Engineering!

Je staat op het punt om af te studeren of bent net afgestudeerd. En nu? Hoe ontdek je wat voor soort werk je ligt en wat niet? Een zoektocht die wij begrijpen en waar wij de ruimte voor bieden.

Download de flyer Kom in contact

Hoe ontdek je wat voor soort werk je ligt en wat niet? Weet je waar je heen wilt groeien en hoe je richting kunt geven aan jouw carrière? Vragen die wij begrijpen. Onze drive is om ontwikkeling mogelijk te maken in de technische sector. Belangrijk dus ook om ruimte te maken voor deze zoektocht en te investeren in onze engineers. Eén van de manieren waarop wij dit doen is door middel van ons Engineering Traineeship. Kom jij ons Traineeship volgen? Dan kun je rekenen op een steile leercurve, veel uitdaging en de ruimte om het eens anders aan te pakken. Op die manier ontdek jij jouw sterke kanten en leer je deze bewust in te zetten.

Thomas:
"We zoeken allemaal naar antwoorden als starter.
Hoewel je een compleet andere achtergrond hebt, ga je toch dezelfde zoektocht aan.
Het geeft vertrouwen om te zien dat iedereen zijn eigen inbreng heeft, ondanks de korte ervaring.
Door dat met elkaar te delen, leer je van elkaars ervaring."
Lees hier waarom Thomas voor ons engineering traineeship koos.

Over ons engineering traineeship

Ons Traineeship bestaat uit een sterk inhoudelijk programma, met daarin allerlei gereedschappen die je helpen om te groeien als engineer. In een doorlooptijd van 1 jaar en 4 maanden, werk je aan diverse projecten, volg je cursussen en trainingen en win je kennis in van ervaren engineers. Elke 8 maanden werk je mee aan één van de projecten van onze opdrachtgevers. In die periode werk je 36 uur per week aan lopende projecten. De overige 4 uur zet je in voor opdrachten van het Traineeship, vaktechnische cursussen en trainingen in sociale vaardigheden. Daarnaast verzorgen enkele van onze Senior Engineers vakinhoudelijk trainingen voor jou en je mede-trainees. Zij delen hun kennis en ervaring, wat bijdraagt aan jullie ontwikkeling. Om je houvast te geven, vind je op de pagina hiernaast een overzicht van het programma.

Jouw mede-trainees

Elke lichting starten wij met ongeveer 5 trainees. Ook al verschil je qua persoonlijkheid en interesses; je zult snel ontdekken dat de zoektocht die jullie aangaan en de vragen die jullie hebben, dezelfde zijn. En dat verbindt. Met jouw mede-trainees besteed je 10% van jouw tijd aan het delen van technische kennis en ervaring, het volgen van trainingen en workshops en het gezamenlijk werken aan opdrachten. Jullie leren daarmee met en van elkaar. De overige 90% doe je werkervaring op in de praktijk.

Jouw mentor

Wij koppelen elke trainee aan een mentor. Deze rol wordt door één van onze Senior Engineers vervuld. Op jouw initiatief deelt jouw mentor zijn kennis en ervaring, spart hij met jou over technische knelpunten en over zaken die jij lastig vindt in de samenwerking met anderen. Een waardevolle bron van ervaring en een veilig manier om te oefenen in het werkveld.

De cursussen en trainingen

Om jouw persoonlijke en professionele ontwikkeling te ondersteunen krijg je de mogelijkheid om 3 vaktechnische cursussen en 4 trainingen in sociale vaardigheden te volgen, verspreid over 16 maanden. De vaktechnische cursussen kun jij kiezen op basis van wat er organisatie breed aangeboden wordt door TT-Engineering en AME, wat nodig is voor de projecten waar jij aan werkt of wat jij graag wilt leren. De trainingen in sociale vaardigheden zijn vooraf vastgesteld en worden deels intern en deels extern verzorgd.

De opdrachten

Eén van de onderdelen van het trainingsprogramma is dat je leert om in teamverband technische vraagstukken op te lossen. Daarvoor werk je samen met je mede-trainees samen aan diverse opdrachten, met elk een doorlooptijd van gemiddeld 8 maanden. Hiervoor worden cases gebruikt die écht om een oplossing vragen en échte opdrachtgevers hebben. De locatie waar jij en jouw mede-trainees aan het vraagstuk werken, mag afgewisseld worden. Het kan dus zijn dat jullie de ene keer bij één van de opdrachtgevers zitten en de andere keer op één van onze tekenkamers.

Paul:
"Tijdens mijn afstuderen merkte ik al snel dat TT-Engineering het belangrijk vindt om
de ontwikkeling van haar engineers goed te ondersteunen.
Dit was één van de redenen waarom ik het Traineeship Mechanical Engineering ben gaan volgen."
Lees hier hoe Paul zijn carrière startte


Onze opdrachtgevers

Wij hebben een breed netwerk met aansprekende opdrachtgevers in de machinebouw, food machinery, automotive, aerospace en scheepsbouw. Denk bijvoorbeeld aan: Lubo Systems, Dutch Tecsource, Belvac Decorating Systems, VMI Holland, DNW, Royal Huisman, Tanis Confectionery, AWL-Techniek of Rheinmetall. Dit biedt jou de kans om in verschillende keukens te kijken, te ontdekken welke branches jou het meest aanspreken en welke type projecten je uitdagend vindt.

Wij werken o.a. voor
Enthousiast geworden?
Zo ziet onze sollicitatieprocedure eruit:
Even bellen

Nadat je hebt gesolliciteerd neemt één van onze recruiters contact met je op. Via de telefoon bespreken wij waarom deze vacature je interesseert en waarom jij geschikt bent. Ook horen wij graag welke uitdagingen jou aanspreken en wat jij zoekt in een werkgever.

Persoonlijk gesprek

Zijn wij beiden enthousiast? Dan nodigen wij je uit voor een persoonlijk gesprek. Het doel van dit gesprek is dat jij ons en wij jou beter leren kennen. Wij bespreken jouw ervaringen en wensen. Ook bespreken wij een aantal leuke opdrachten die eventueel bij jou kunnen passen.

Contractvoorstel

Hebben wij ontdekt een match te zijn? Dan doen wij je een contractvoorstel. Deze kun je van tevoren rustig doornemen, om op een later moment te ondertekenen.

Welkom bij de club!

Yes! Wij mogen jou verwelkomen als onze nieuwe collega! Welkom bij de club! Vanaf nu mag je ook deelnemen aan onze leuke uitjes. Wij hopen dat je het naar je zin gaat hebben bij TT-Engineering.

Jouw inwerktraject

Wij vinden het belangrijk dat jij snel jouw plekje vindt in ons team. Daarom maken wij tijd voor een goed inwerktraject, dat jij volgt bij ons interne projectenbureau. Zo word je niet in het diepe gegooid en heb jij de tijd om jouw collega’s beter te leren kennen.

De voordelen
Je geeft jezelf ruimte om je weg te vinden.
Je ontdekt wat je ligt en wat niet.
Je ontwikkelt jezelf als persoon én als engineer.
Je doet snel en veel werkervaring op.
Je ontdekt hoe jij richting geeft aan jouw carrière.
Benieuwd geworden naar ons Engineering Traineeship?
Kom in contact!