Volg ons Traineeship Mechanical Engineering!

Je staat op het punt om af te studeren of bent net afgestudeerd. En nu? Hoe ontdek je wat voor soort werk je ligt en wat niet? Een zoektocht die wij begrijpen en waar wij de ruimte voor bieden.

Download de flyer Kom in contact

Wij maken graag ontwikkeling mogelijk in de technische sector en weten dat investeren in onze engineers daar de beste manier voor is. Eén van de manieren waarop wij dit doen is door middel van ons Traineeship Mechanical Engineering. Kom jij ons engineering traineeship volgen, dan kun je rekenen op een steile leercurve, veel uitdagingen en de ruimte om het eens anders aan te pakken. Op die manier ontdek jij jouw sterke kanten en leer jij deze bewust in te zetten.

Thomas:
"We zoeken allemaal naar antwoorden als starter.
Hoewel je een compleet andere achtergrond hebt, ga je toch dezelfde zoektocht aan.
Het geeft vertrouwen om te zien dat iedereen zijn eigen inbreng heeft, ondanks de korte ervaring.
Door dat met elkaar te delen, leer je van elkaars ervaring."
Lees hier waarom Thomas voor ons engineering traineeship koos.

Over ons engineering traineeship

Ons engineering traineeship bestaat uit een sterk inhoudelijk programma, met daarin allerlei gereedschappen die je helpen om te groeien. Om je houvast te geven, vind je hieronder een overzicht van het programma.

Jouw mede-trainees

Elke lichting starten wij met ongeveer 5 trainees. Met jouw mede-trainees besteed je 10% van jouw tijd aan het delen van technische kennis en ervaring, het volgen van cursussen en trainingen en het gezamenlijk werken aan opdrachten. Ook al verschil je qua persoonlijkheid en interesses, je zult snel ontdekken dat de zoektocht die jullie aangaan en de vragen die jullie hebben, dezelfde zijn. En dat verbindt. Op deze manier leren jullie van én met elkaar.

Jouw mentor

Wij koppelen elke trainee aan een mentor. Deze rol wordt door één van onze Senior Engineers vervuld. Op jouw initiatief deelt jouw mentor zijn kennis en ervaring, spart hij met jou over technische knelpunten en over zaken die jij lastig vindt in de samenwerking met anderen. Een waardevolle bron van ervaring en een veilig manier om te oefenen in het werkveld.

De cursussen en trainingen

Om jouw persoonlijke en professionele ontwikkeling te ondersteunen, stellen wij jou in de gelegenheid om vaktechnische cursussen en trainingen in sociale vaardigheden te volgen. De vaktechnische cursussen kun jij afstemmen op wat nodig is voor de projecten waar jij aan werkt of op wat jij graag wilt leren. De trainingen in sociale vaardigheden zijn vooraf vastgesteld en worden deels intern en deels extern verzorgd. Verspreid over twee jaar, heb jij recht op 3 vaktechnische cursussen en 4 soft skills trainingen.

De opdrachten

Eén van de onderdelen van ons engineering traineeship is dat je leert om in teamverband cases op te lossen. Daarvoor werkt elke lichting trainees samen aan diverse opdrachten, met elk een doorlooptijd van gemiddeld 8 maanden. Hiervoor worden cases gebruikt die écht om een oplossing vragen. Het zijn geen opdrachten die op de plank liggen en waar niets mee gedaan wordt. De locatie waar jij en jouw mede-trainees aan het vraagstuk werken, mag afgewisseld worden. Het kan dus zijn dat jullie de ene keer bij één van de opdrachtgevers zitten en de andere keer bij ons op kantoor.

Paul:
"Tijdens mijn afstuderen merkte ik al snel dat TT-Engineering het belangrijk vindt om
de ontwikkeling van haar engineers goed te ondersteunen.
Dit was één van de redenen waarom ik het Traineeship Mechanical Engineering ben gaan volgen."
Lees hier hoe Paul zijn carrière startte


Onze opdrachtgevers

Tijdens ons engineering traineeship werk jij elke 8 maanden bij een andere opdrachtgever. Per week werk je 36 uur aan één van de projecten van onze opdrachtgevers. De overige 4 uur besteed jij aan de opdrachten van het traineeship, cursussen en trainingen. Wij hebben een breed netwerk met aansprekende opdrachtgevers in de aerospace, automotive, machinebouw, food machinery, energietechniek en scheepsbouw. Zoals je de hiernaast vertoonde. Dit biedt jou de kans om in verschillende keukens te kijken!

Wij werken o.a. voor
Enthousiast geworden?
Zo ziet onze sollicitatieprocedure eruit:
Even bellen

Nadat je hebt gesolliciteerd neemt één van onze recruiters contact met je op. Via de telefoon bespreken wij waarom deze vacature je interesseert en waarom jij geschikt bent. Ook horen wij graag welke uitdagingen jou aanspreken en wat jij zoekt in een werkgever.

Persoonlijk gesprek

Zijn wij beiden enthousiast? Dan nodigen wij je uit voor een persoonlijk gesprek. Het doel van dit gesprek is dat jij ons en wij jou beter leren kennen. Wij bespreken jouw ervaringen en wensen. Ook bespreken wij een aantal leuke opdrachten die eventueel bij jou kunnen passen.

Contractvoorstel

Hebben wij ontdekt een match te zijn? Dan doen wij je een contractvoorstel. Deze kun je van tevoren rustig doornemen, om op een later moment te ondertekenen.

Welkom bij de club!

Yes! Wij mogen jou verwelkomen als onze nieuwe collega! Welkom bij de club! Vanaf nu mag je ook deelnemen aan onze leuke uitjes. Wij hopen dat je het naar je zin gaat hebben bij TT-Engineering.

Jouw inwerktraject

Wij vinden het belangrijk dat jij snel jouw plekje vindt in ons team. Daarom maken wij tijd voor een goed inwerktraject, dat jij volgt bij ons interne projectenbureau. Zo word je niet in het diepe gegooid en heb jij de tijd om jouw collega’s beter te leren kennen.

Benieuwd geworden naar ons Engineering Traineeship?
Kom in contact!