Paul:

Paul studeerde in 2017 af bij ons ingenieursbureau. Zijn ervaringen met betrekking tot afstuderen deelt hij graag met jou in dit artikel. Hieronder lees je meer over het begin van zijn carrière bij TT-Engineering.

Inmiddels heeft hij ons Traineeship Mechanical Engineering gevolgd en heeft hij aan diverse projecten in de machinebouw gewerkt.

Hoe ziet de start van mijn carrière eruit?

Ik kwam met TT-Engineering in contact toen ik nog op zoek was naar een afstudeeropdracht. TT-Engineering had voor mij een mooie opdracht die ik kon uitvoeren bij het interne ingenieursbureau in Zwolle. De begeleiding tijdens mijn afstuderen was heel goed, waarbij mijn begeleider vanuit TT-Engineering mijn studieresultaat net zo belangrijk vond als ik. Het opleveren van kwalitatieve oplossingen als eindresultaat van mijn afstudeeronderzoek voerde de boventoon.

Ik merkte daardoor al snel dat TT-Engineering het belangrijk vindt om de ontwikkeling van haar engineers goed te ondersteunen. Dit was één van de redenen waarom ik ervoor gekozen heb om het Traineeship Mechanical Engineering bij
TT-Engineering te gaan volgen na mijn afstuderen. Via het traineeship krijg ik de kans om bij verschillende bedrijven en in verschillende branches werkervaring op te doen en door middel van cursussen en training mijn professionele skills aan te scherpen. Dat helpt mij om te achterhalen wat ik écht leuk vind binnen mechanical engineering. Daarnaast besteedt TT-Engineering in het traineeship extra aandacht aan de soft skills die je als engineer nodig hebt en die in mijn studie minder aan bod zijn gekomen. Ook vind ik het als starter heel fijn om met mijn medetrainees te praten over wat je allemaal tegenkomt als je nieuw bent in het werkende leven.

Sinds ik bij TT-Engineering werk, wat inmiddels zo’n 2,5 jaar is, heb ik voor twee opdrachtgevers gewerkt. Op dit moment werk ik aan een project bij Tembo, waar ik erg veel leer en mij al goed heb kunnen ontwikkelen als Mechanical Engineer. Ik krijg hier veel verantwoordelijkheid in een mooi project, waar ik van begin tot eind betrokken ben bij het uitbreiden en verbeteren van het bestaande machine platform. Ik ben trots op de werkervaring die ik nu al heb opgedaan en ik zie uit naar wat de toekomst nog gaat brengen bij TT-Engineering.

Waarom TT-Engineering

Omdat TT-Engineering mij genoeg ruimte en stimulans geeft om mijzelf verder te ontwikkelen. En daarin laat zij mij helemaal vrij in het vinden van een richting die bij mij past. TT-Engineering stimuleert deze zoektocht en ondersteunt mij hier goed in.

Word jij de nieuwe collega van Paul?
Bekijk onze vacatures!