Business Days Twente 2022

Op 2 maart 2022 waren mijn collega Marijn en ik (Wouter Nijhuis) aanwezig bij de carrièrebeurs van de Business Days Twente in de Grolsch Veste. Na een (te) lange periode van geen of online events, was het nu weer mogelijk om fysiek met elkaar in contact te komen.

De locatie van de carrièrebeurs was deze keer niet de campus van de UT, maar de aan de overkant gelegen Grolsch Veste. Met merkbaar enthousiasme van de organisatie, deelnemende bedrijven en bezoekers ging de dag van start. Mooi om te zien is dat de bezoekers van dit event over het algemeen goed voorbereid zijn. Doelbewust bewegen jonge engineers zich langs de stands en spreken de standhouders aan die zij graag willen spreken. Gedurende de dag spraken wij een diversiteit aan studenten: bachelor en master studenten, nationale en internationale studenten en studenten van verschillende interessante studierichtingen, waaronder Mechanical Engineering, Nanotechnology, Sustainable Energy Technology en Systems and Control.

Marijn kon de bezoekers een eerlijk beeld geven van wat je kunt verwachten als Engineer in dienst bij TT-Engineering. Samen hebben wij jonge engineers duidelijke informatie gegeven over afstudeermogelijkheden en interessante projectinhoudelijke informatie. Dat leverde waardevolle gesprekken op.

Wij hopen hiermee een nieuwe generatie engineers op weg te hebben geholpen met hun technische én persoonlijke ontwikkeling. Daar gaan we voor!