DE KEUZE IS REUZE

Heb jij oog voor jouw ontwikkeling?

Er is niet alleen schaarste op de huizenmarkt, ook de arbeidsmarkt staat flink onder druk. Periodiek wordt er aandacht aan besteed in het nieuws. Kort door de bocht zijn er momenteel meer in te vullen vacatures, dan beschikbare en geschikte kandidaten. Keus te over voor hen die op zoek zijn. Nu kan het zijn dat je denkt: ‘en wat moet ik daarmee? Ik ben toch niet op zoek?’ Ik zou zeggen, lees (vooral jij) nog even verder.

Laten we eerlijk zijn. Bovenstaande situatie van schaarste is in de techniek ook eigenlijk helemaal geen nieuws. Er is al langere tijd (of moet ik zeggen altijd?) en overal vraag naar mensen met verstand van techniek. Misschien heb jij er destijds juist daarom heel bewust voor gekozen om die ene technische studie te volgen. De kans is groter dat je vanuit jouw enthousiasme en interesse in dit brede vakgebied hebt gekozen, dan dat je werd gestimuleerd door een argument als baanzekerheid. Van je stage ben je zo jouw eerste baan ‘ingerold’. Daarmee heb je een fijne werkplek gevonden, waarin jouw technische skills goed tot hun recht komen. Prima natuurlijk.

Keuzestress versus keuzevrijheid

‘De keuze is er reuze’, luidde ooit een bekende reclamekreet. Een toepasselijke slogan voor dit vakgebied, waarin het zoeken naar geschikte engineers soms lijkt op zoeken naar die spreekwoordelijke speld in de hooiberg. Vanuit jouw perspectief als engineer heb je te maken met andere uitdagingen, waaronder de spagaat tussen keuzeleed en keuzevrijheid. Alleen al tijdens jouw zoektocht naar een geschikte baan, wordt je overweldigd door alle mogelijkheden, werkgebieden en werkgevers. Wij krijgen als westerlingen allemaal te maken met een overdosis aan keuzes die in onze samenleving op alle fronten is doorgesijpeld.

Nu kunnen we over keuzeleed eindeloos doorgaan, maar we gaan graag nog even terug naar jouw gemaakte keus. Want, jij hebt een fijne werkplek. Met dat jouw ervaring groeit, kriebelt het misschien ook wel eens. Je werkt met plezier, maar merkt dat je steeds meer toe bent aan een extra uitdaging, doordat je huidige werk je niet meer verrast. De uitdagingen en puzzels lijken inmiddels allemaal op elkaar en de oplossingen dus ook. Écht creatief denkvermogen: heb je dat nog nodig? Je merkt het zelf ook; met de werkervaring ben je gegroeid!

Tijd om te veranderen?

Maar goed, is verandering dan de oplossing? Wij engineers houden daar niet zo van. Misschien geldt dat ook wel voor jou. Je zit prima en weet wat je hebt. Tegelijk mis je het misschien wel eens: die onverwachte invalshoek, een verrassend inzicht, dat lastige en ogenschijnlijk niet op te lossen vraagstuk. Je kent jouw branche en hebt jezelf inhoudelijk ontwikkeld. Mooi nieuws, maar tegelijk maakt dat het ook wel eens minder spannend. Destijds maakte je een goede keus en de realiteit is tegelijk dat tijden veranderen. Jij verandert. Groeit. Bent gegroeid. En daar is niets mis mee! Nog sterker: ontwikkeling is de sleutel tot succes! De vraag is: ervaar jij voldoende ruimte om nóg verder te groeien?

Misschien is het wel tijd om een nieuwe keus te maken…

TT-Engineering is op zoek naar jou!

Wij zijn steeds weer op zoek naar engineers die een uitdaging niet uit de weg gaan. Werken bij een werktuigbouwkundig ingenieursbureau als TT-Engineering zorgt ervoor dat jij je niet snel zal vervelen. Simpelweg, omdat we de ontwikkeling van onze engineers centraal stellen. Ons team van hoogopgeleide engineers ondersteunt technische organisaties op projectmatige basis, zowel op locatie als vanuit onze kantoren in Zwolle, Enschede en Nieuwkuijk. Op die manier zorgen wij voor variatie, afwisseling en uitdaging voor onze engineers. Die afwisseling en variatie zorgt ervoor dat je veel uitdaging krijgt. Ieder project vraagt namelijk om een andere aanpak.

Ook beperk je jezelf niet tot één type product of een specifieke branche. Daardoor kun je mechanische vraagstukken op verschillende manieren aanvliegen en jouw kennis branche-overstijgend toepassen. Vind je een bepaald mate vaan baanzekerheid toch wel fijn? Ook dat bieden wij. Wij gaan namelijk een duurzame werkrelatie met onze engineers aan en nemen je daarom in vaste dienst. Geen wankele constructies of onduidelijke afspraken. Daar houden wij niet van. Ook financieel weet je daarmee waar je aan toe bent als je bij ons komt werken.

Ontdek wat werken bij TT-Engineering nog meer leuk maakt!

TT-Engineering ziet
de mens achter het werk.

Wij zijn een werktuigbouwkundig ingenieursbureau dat de ontwikkeling van engineers centraal stelt. Wij zijn betrokken. Ons werk is mensenwerk en om dit goed te kunnen doen, houden we onze ogen en oren open voor wat jij nodig hebt om goed tot jouw recht te komen.

In het vakgebied van medior engineer zijn inhoudelijke kennis en expertise noodzakelijk. Ook is het belangrijk dat je in het bezit bent van een relevante opleiding (werktuigbouwkunde, Mechanical Engineering, Automotive, Luchtvaarttechnologie en/of MTS/ HTS).

Ben jij tussen de 25 en 45 jaar en begint het te kriebelen?
Neem dan snel contact op!

Een recent overzicht van onze vacatures vind je hier:

Alle vacatures
Zwolle
Vacature
Constructeur
Machinebouw
Enschede
Vacature
Lead Engineer
Machinebouw
Regio Enschede
Vacature
Mechanical Engineer
Aerospace, Automotive, Machinebouw, Food Machinery en Scheepsbouw
Zwolle
Vacature
Engineer
Aerospace, Automotive, Machinebouw, Food Machinery en Scheepsbouw
Regio Zwolle
Vacature
Project Engineer
Machinebouw
Regio Enschede
Vacature
Project Engineer
Machinebouw
Aan jou de keus!
Prikkelen wij jouw nieuwsgierigheid? Of heb je juist vragen na het lezen van ons verhaal? Wij gaan graag met je in gesprek!
Kom in contact