Goede Doelen uitje

Zorgboerderij 'De Rietstulp'

Op 10 mei vond ons allereerste Goede Doelen uitje plaats en wat was het leuk om samen iets voor anderen te betekenen! Zinnige Zaken organiseerde een mooie middag voor ons bij zorgboerderij ‘De Rietstulp’. Er zijn veel klussen waar zorgboerderijen niet aan toe komen en die wel belangrijk zijn voor het creëren van een rustgevende omgeving door de mensen die daar begeleid worden. TT-Engineering bood al haar medewerkers een halve dag verlof aan om samen iets voor deze groep te mogen betekenen.

Van het opbouwen van het frame van een kas, het leggen van bandjes rond een moestuin tot het schuren en schilderen van tuinmeubels. Met een club van zo’n 20 collega’s hebben wij veel klussen mogen doen waar zorgboerderij ‘De Rietstulp’ gewoonlijk niet aan toe komt. Als je samen werkt aan zulke praktische taken, vergeet je snel welke waarde het heeft voor de personeelsleden en zorgvragers bij de zorgboerderij. Maar dat werd als snel zichtbaar én hoorbaar door één van de zorgvragers die ons persoonlijk kwam bedanken. Een foto mogen wij uiteraard niet delen, maar Sjoerd (de zorgvrager) werd al snel in ons team opgenomen en kwam gezellig aan de stamtafel zitten tijdens onze afsluitende borrel.

Wij hebben er erg van genoten om als collega’s achter het bureau vandaan te komen en iets voor deze doelgroep te mogen betekenen. Onze conclusie: zeker voor herhaling vatbaar!
 

Bandjes om een moestuin leggen

       


 

Tuinmeubelen schilderen

       

       
 

Kas bouwen

       

       


 

Afsluitende borrel