Jildert:

"TT-Engineering en ik bleken een goede match"

16 januari 2018

Als nuchtere achttienjarige Fries landde Jildert in 2008 in Enschede voor zijn studie werktuigbouwkunde aan de UT. In het derde jaar rolde hij in het bestuur van WSG Isaac Newton, want stil zitten zit niet in zijn aard.

Afstuderen

In 2015 studeerde Jildert af. Hij ontdekte dat de grote werktuigbouwkundige projecten hem het meeste geluk brachten. Met name als het ging om een praktisch probleem en theoretische diepgang. Ook wilde hij, vanwege zijn sociale leven en de korte woon-werk afstand, graag in de regio blijven. Via een vacaturesite kwam hij in contact TT-Engineering. Er was alleen één probleem. Jildert: “Ik wist uit mijn Isaac Newton tijd dat ze projectwerk doen en dat je gedetacheerd wordt bij opdrachtgevers. Dat had nou niet mijn voorkeur. Ik zou liever rechtstreeks bij een bedrijf willen werken”.

Hij vervolgt: “Maar TT en ik bleken een goede match. Er hing een professionele sfeer. Iets wat ik bij de andere bureaus een stuk minder tegenkwam. TT-Engineering wist duidelijk waar ze het over hadden. De slogan is ‘maakt ontwikkeling mogelijk’ en ik had ook echt het idee dat ik hier door kon groeien, met behulp van de verschillende opdrachtgevers. Daarnaast kwamen ze betrouwbaar op me over. Als pas afgestudeerde student had ik ook nog geen staat van dienst. Dat maakte me ergens best onzeker. Het was fijn dat TT-Engineering in mijn capaciteiten geloofde. Dat deed me goed”.

 

Werken bij de NEM (Siemens HTT)

Binnen 2 weken was Jildert voor TT-Engineering aan de slag bij de NEM (tegenwoordig Siemens HTT) als thermisch ontwerper. Jildert: “Zonder TT was ik daar nooit binnengekomen want er geldt een ‘hiring freeze’, wat betekent dat ze niemand van buiten aannemen. Ook had ik me zonder TT nooit op de programmeer richting georiënteerd, want ik heb een mechanische achtergrond”. Jildert is bijzonder gelukkig met zijn baan. Vorig jaar maart mocht hij zelfs naar Egypte voor het grootste project ooit!

“Ik programmeer en druk dan op run. Uiteindelijk zie ik of dat wat ik bedacht heb ook werkt en dáár kom ik mijn bed voor uit”

Thermisch ontwerper

Bij de NEM is Jildert verantwoordelijk voor het doorontwikkelen van de Synthese tool. Gebruikers geven een domein op en hij rekent de diameters, vintypes en alle schakelingen door om een oplossing te vinden die voldoet aan de performance. Werken bij de NEM geeft hem veel voldoening: “In feite ben ik de ontwerper en de fabriek ineen, omdat ik direct terugkoppeling krijg van wat ik doe. Ik programmeer en druk dan op run. Uiteindelijk zie ik of dat wat ik bedacht heb ook werkt en dáár kom ik mijn bed voor uit”, lacht hij.

Wil je weten wat TT-Engineering voor jou kan betekenen? Neem dan contact met ons op via tel. 038 – 425 76 80 of info@tt-engineering.nl