Motortoertocht TT-Engineering & AME

Onlangs hebben een aantal collega’s van TT en AME een motortoertocht gereden. Onze collega Johan heeft hier een mooi samenvattend stukje over geschreven:

Afgelopen zaterdag was het dan zover; de eerste officiële TT/AME Motortoertocht! Vorig jaar is het door slechte weersomstandigheden helaas niet doorgegaan. Hoewel enkele ‘die hard’ motorrijders toen nog wel de wegen hebben getrotseerd, was het niet de tocht zoals we die voor ogen hadden.

Dit jaar hebben het dan ook anders aangepakt: één datum vastgelegd voor de tocht en direct maar liefst twee alternatieve data vastgelegd! Daarnaast hebben we ook twee routes gemaakt: één zuidelijke route voor de AME-ers en één noordelijke route voor de TT-ers. Om er toch voor te zorgen dat we elkaar konden ontmoeten hadden we een gezamenlijke lunch geregeld ergens in het midden.

Aan de omstandigheden kon het in ieder geval niet liggen. De dag begon nog wat fris, maar al snel kwam de zon er goed door en was het een stralende dag. Onze bijna ex-collega Remko Friederichs had de stoute motorschoenen aangetrokken en was vanaf zijn woonplaats (Velp, vlakbij Arnhem) helemaal naar Ommen gereden om daar aan te sluiten.

Vanuit TT-Engineering had Bert Winters een mooie route gemaakt die ons leidde langs de Sallandse Heuvelrug (waar we Bas van Haasteren hebben opgepikt) en zijn we via de Achterhoek richting de Posbank gereden. De route leidde ons (gelukkig) dwars door de Posbank en vervolgens zijn we om/langs de Veluwe gereden naar onze lunchlocatie in Otterlo. Het was hier een drukke bedoeling en een goede parkeerplek vinden was nog niet makkelijk.

Wij kwam aan rond 12.00 uur en niet veel later kwam ook de AME-groep eraan gereden. Vervolgens hebben we genoten van een heerlijke lunch en zijn we even verderop gaan verzamelen om naar elkaars motor te kijken (ook wel brommers kiek’n genoemd 😉). Na enkele stoere verhalen over ieder z’n motor en avonturen zijn we weer opgestapt om onze weg te vervolgen.

We dachten toen dat we allemaal een andere route hadden gekozen, echter kwamen we elkaar toevallig nog weer tegen op de dijk van Zwolle naar Deventer! Hebben jullie je netjes aan de snelheid gehouden heren AME-ers? 😉

Uiteindelijk is iedereen weer veilig thuis aangekomen na een fantastische dag die (wat mij betreft) zeker voor herhaling vatbaar is!