Vacatures Scheepsbouw

De scheepsbouw is een branche vol met veelzijdige projecten. Bij sommige opdrachtgevers zit de fabriekshal naast je werkplek, waardoor je live kunt zien waar je aan werkt. Op andere momenten werk je op afstand of op kantoor aan een bepaald vraagstuk. Hoe dan ook, de scheepsbouw biedt jou de kans expertise op te doen die je niet in andere branches vindt. Er zijn op verschillende niveaus ook meerdere functies beschikbaar. Zo kun je als tekenaar, project engineer, constructeur of lead engineer aan de slag. De projecten variëren van het bouwen van luxe jachten of cruiseschepen tot het ontwerpen of optimaliseren van onderhoudsgereedschap dat aan de waterkant wordt gebruikt.

Werken in de scheepsbouw: waarom?

De uitdagingen die op jouw pad komen bij het werken in de scheepsbouw, zijn uniek voor deze branche. Bezit je eenmaal deze kennis, dan is dit van meerwaarde voor jezelf, naast dat je een aanwinst bent voor elk team van engineers. Ook werk je aan complexe projecten met de mooiste materialen; denk aan RVS, Duplex, Aluminium, Titanium en Carbon.

Luxe Jachtbouw, bouw van Cruiseschepen of Offshore Support Vessels

Binnen de scheepsbouw zijn er verschillende type opdrachtgevers. Voor elke type opdrachtgever is andere kennis vereist. Om een voorbeeld te noemen: voor het ontwikkelen en het bouwen van een Jacht is andere expertise nodig dan bij het ontwerp van een Cruiseschip of een Offshore Support Vessel. Als een paal boven water staat, dat er voor jou als engineer genoeg ontwikkelmogelijkheden zijn.

TT-Engineering aan het werk

Wij hebben een aantal projecten uitgevoerd in de scheepsbouw, waaronder de realisatie van een super high-end jacht bij Royal Huisman. Een uitgebreide projectbeschrijving vind je hier
Onze collega Richard vertelt alles over de projectleiding en wat er komt kijken bij zo’n uitdagende klus.

Welke opleiding is nodig om te werken in de scheepsbouw?

Zoals bij elke branche het geval is, zijn er verschillende functies nodig om een project met succes te realiseren. Wij hebben in ons engineeringsteam de volgende rollen beschikbaar:

Tekenaar: Binnen deze functie werk je aan verschillende projecten binnen diverse branches. Dit geeft jou de kans om als beginnend engineer verschillende ervaringen op te doen. Zo ontdek je wat nou echt bij jou past en kun jij jezelf op verschillende vlakken ontwikkelen.

Lead Engineer: Als Lead Engineer ben je verantwoordelijk voor het komen tot uitgewerkte ontwerpen van installaties en machines. Je begeleidt als Lead Engineer het constructieproces vakinhoudelijk, ook waar het gaat om integratie van besturingselementen.

Project Engineer: Als Project Engineer bij TT-Engineering ben jij de verbindende schakel tussen de projectmanager en de verschillende technische disciplines binnen jouw project. Samen met het projectteam ontwerp en ontwikkel jij het product naar de wensen van de opdrachtgever.

Constructeur: Als Constructeur bij TT-Engineering werk je zelfstandig aan projecten van het eerste contact met de opdrachtgever tot aan de uiteindelijke oplevering. In jouw functie werk je aan ontwerpen van complexe constructies voor uiteenlopende toepassingsgebieden en werk je aan de technische uitvoering van de ontwerpen

Nieuwsgierig naar het werken als engineer?
Bekijk hier onze vacatures