Wat je moet weten
over salaris, als pas afgestudeerde techneut!

Je hebt jouw studie net afgerond en bent op zoek naar een baan. Je weet redelijk goed wat je functie-inhoudelijk wilt gaan doen. Maar wat is een reëel salaris en welke secundaire arbeidsvoorwaarden horen daar dan bij? De volgende factoren helpen je om voor jezelf duidelijk te krijgen wat marktconform is.

Locatie van werk

De locatie waar je werkt is een bepalende factor voor het niveau van je salaris. In het midden en westen van Nederland zijn de bruto salarissen gemiddeld hoger dan het landelijk gemiddelde. De huizenprijzen zijn dat vervolgens ook, houd dat in je achterhoofd! Er kan voor een vergelijkbare functie met dezelfde omstandigheden zomaar een verschil zitten van een paar honderd euro.

Branche & functie

De branche waar je in wilt werken is ook een belangrijke factor, maar ook de grootte van het bedrijf. Gaat het om een MKB of misschien een internationaal gevestigde onderneming. Bij een MKB zijn de lonen waarschijnlijk wat lager dan bij een multinational, maar het takenpakket is dan vaak weer breder in een “klein” bedrijf.

Vervolgens moet je kijken naar de functie die je ambieert. Zoals wellicht bekend zijn de beroepen als medisch specialist en piloot goed betaalde banen. Deze functies betalen zo goed omdat het verantwoordelijke functies zijn en deze een aanzienlijke investering in tijd vragen. Een medisch specialist heeft gemiddeld 12 jaar gestudeerd en een piloot is verantwoordelijk voor honderden mensenlevens per dag.

Diploma & ervaring

Ben je net afgestudeerd of heb je al werkervaring? Dit maakt een groot verschil voor de inschaling van jouw salaris. Als je al wat relevante werkervaring hebt opgedaan tijdens of na jouw studie, dan kan dit zo weer een paar honderd euro schelen. Daarnaast speelt het opleidingsniveau (behaalde diploma’s) een grote rol voor het inkomen. Grofweg kun je stellen dat er minimaal €200,- bruto verschil zit tussen een bachelor en master opleiding (als starter). Een master kost nog 2 jaar extra investering, maar verklaart (deels) het verschil tussen bachelor en master starters salarissen.

Conclusie

Je kunt je op het internet helemaal verliezen in de hoeveelheid informatie die te vinden is over salaris en secundaire arbeidsvoorwaarden. Antwoord op de vraag “kom ik voor deze baan graag mijn bed uit?” is het belangrijkste. Je moet plezier hebben in wat je doet, een “goed” salaris zou van ondergeschikt belang moeten zijn. Geld alleen maakt niet gelukkig! Wat marktconform is kan voor jou heel anders voelen dan voor een ander. Je moet eerst kijken naar wat de functie-inhoud is en dan naar het salaris en de secundaire arbeidsvoorwaarden.

Wil je meer weten over onze salarissen en secundaire arbeidsvoorwaarden of wil je weten wat we voor jou kunnen betekenen? Laat het weten. Vond je dit een interessant bericht? Het liken en/of delen wordt gewaardeerd!