Bas

Ondertussen maakt Bas alweer meer dan 2 jaar deel uit van ons team als Senior Engineer. Na het behalen van zijn studie Werktuigbouwkunde in Enschede, heeft Bas werkervaring opgedaan bij verschillende werkgevers. Bij TT-Engineering sprak hem vooral de mogelijkheid om projecten intern uit te voeren aan. Bas: “Door het hebben van een stabiele werkplek met eigen bureau voel ik mij erg thuis bij TT-Engineering.” Wij zijn blij om hem in ons team van technische professionals te hebben.

Even voorstellen

“Mijn naam is Bas. Ik ben 38 jaar en woon samen met mijn vrouw en kinderen in Deventer. In mijn vrije tijd ben ik ook veel bezig met techniek. Zo sleutel ik graag aan de auto’s van een vriend en bouw ik samen met mijn zoon een modeltreinbaan. Ook heb ik een 3D-printer thuis, waar ik af toe leuke dingen mee print. Om mijn hoofd leeg te maken, fiets ik graag op mijn mountainbike.”

Waarom werken bij TT-Engineering?

“TT-Engineering is een gezellig en open bedrijf. Eén van de fijne dingen bij TT-Engineering is dat iedereen bereid is om elkaar te helpen bij eventuele vragen. Bij een ander over de schouder meekijken om jouw blik op het probleem te werpen, is hier dagelijks gebruik. Op deze manier kom je samen tot oplossingen, waar je anders niet op zou komen. Verder sprak TT-Engineering mij vooral aan door het feit dat je ook vanuit een intern engineeringsteam projecten kan uitvoeren voor opdrachtgevers. Projectmatig uitlenen van engineers gebeurt ook, maar dat heeft niet mijn persoonlijke voorkeur. Het is daarom erg fijn dat er bij TT-Engineering de mogelijkheid is om vanaf de eigen tekenkamer aan projecten te werken. Ik heb hierdoor een vaste werkplek en zit niet na enige tijd weer bij een ander bedrijf. Door het hebben van een stabiele werkplek met eigen bureau voel ik mij erg thuis bij TT-Engineering.”

Optimalisaties in productielijnen van Axxor

Bas heeft onder andere gewerkt aan een productielijn voor fijnere honingraat van Axxor. Eén van de uitdagingen waar Axxor tegenaan liep, was dat de hele lijn lange tijd stil kwam te liggen, als zaagbladen vervangen moesten worden. Bas werkte aan de detaillering van een aangepast concept en voerde gaande weg kleine en toch zeer effectieve optimalisaties door.

Lees meer over dit project

Hoe zien mijn werkjaren eruit?

“Ik heb mijn opleiding Werktuigbouwkunde in Enschede gehaald. Daarna ben ik 7 jaar in dienst geweest bij twee verschillende detacheringsbureaus. Ik kwam erachter dat ik veel waarde hecht aan het hebben van mijn eigen werkplek. Na vervolgens 7 jaar in vaste dienst te zijn geweest bij een machinefabriek, waar ik helaas weg moest vanwege een reorganisatie, ben ik inmiddels alweer 2 jaar werkzaam bij TT-Engineering. Afgezien van de eerste maand bij TT-Engineering, waar ik wel bij een opdrachtgever op locatie heb gewerkt, werk ik hoofdzakelijk vanuit kantoor. Hoewel ik soms voor afstemming in het project wel aan het werk ben op locatie bij een opdrachtgever, is dit wel maximaal 2 dagen per week. Op deze manier heb ik mijn vastigheid op kantoor bij TT-Engineering en onderhoud ik de band met mijn collega’s. Ik ben erg blij met dat deze verdeling mogelijk is en dat TT-Engineering meedenkt met de wensen en behoeften van haar engineers.”

Word jij de nieuwe collega van Bas?
Bekijk onze vacatures!