Bert

Sinds februari 2021 werkt Bert als Teamleider Engineering bij ons projectenbureau in Zwolle. Die rol vervult hij met veel enthousiasme, een feitelijke benadering van en veel verantwoordelijkheid voor de projecten die het team oppakt. Duidelijke communicatie en oog voor een goede sfeer in het team vindt hij belangrijk, waar iedere engineer zich op zijn/haar gemakt voelt. In deze periode heeft hij een goed beeld gekregen van onze organisatie. Hieronder lees je zijn ervaringen.

Welke carrièrestappen hebben geleid
tot waar je nu staat?

“Na mijn havo, begon ik met de opleiding hbo Bouwkunde. Na een jaar kwam ik erachter dat dit toch niet zo goed bij mij paste. Ik ben toen overgestapt naar de opleiding hbo Werktuigbouwkunde, waarover mij vooraf wel op het hart werd gedrukt dat dit een erg pittige opleiding was. Uiteindelijk viel mij dit reuze mee. Waarschijnlijk doordat de interesse sterk was. Na de opleiding te hebben afgerond, ben ik bij een detacheringsbureau aan de slag gegaan. Hier begon ik met een klein intern tekenklusje, waarna ik bij Rollepaal in Dedemsvaart aan het werk ben gegaan. Daar heb ik als Mechanical Engineer aan meerdere componenten voor buisextrusie lijnen gewerkt. Vervolgens heb ik een tijdje bij Philips in Drachten gezeten. Als Production Engineer was ik verantwoordelijk voor de assemblageprocessen van high-end scheerapparaten. Hierna heb ik nog weer een tijdje voor Rollepaal gewerkt als Mechanical Engineer.”

“Uiteindelijk kwam ik erachter dat mijn interesse toch meer lag bij de organisatie achter de engineering. Denk hierbij aan een stukje technische sales, samen de aanpak in projecten bepalen en het ondersteunen van de engineers. Daarom ben ik op zoek gegaan naar een baan die daar meer bij aansloot. En zo ben ik bij TT-Engineering in dienst gekomen als Teamleider Engineering op de tekenkamer in Zwolle. Dat bevalt tot nu toe erg goed!”

Over Bert

Samen met zijn poes Lucky woont Bert in het mooie Lutten. Met zijn zus die om de hoek woont, zijn ouders tegenover hem en zijn broer vlakbij zijn werk, heeft Bert zijn familie binnen hand bereik. “Dit was niet bewust, maar toen ik hoorde dat er nieuwe huizen gebouwd werden in Lutten, ben ik toevallig tegenover mijn ouders terecht gekomen.” Op de vraag wat hij graag in zijn vrije tijd doet, zegt Bert: “Ik hou van lekker kokkerellen. Vooral met de BBQ en vaak met een lekker speciaal biertje. Of lekker een rondje op de motor. Dit uiteraard zonder het biertje.”

Hoe ziet jouw werkdag eruit?

“Als ik hierover nadenk, weet ik eigenlijk niet zo 1, 2, 3 waar ik moet beginnen. In mijn werk is geen dag hetzelfde. Met veel verschillende (vaak korte) taken en verantwoordelijkheden, is het heel dynamisch en moet ik veel schakelen. Plannen is dan soms lastig, maar wel erg belangrijk.”

“Meestal begin ik mijn dag met het bekijken van mijn agenda en de binnengekomen mail. Als er een groot intern project is, kan het ook zijn dat mijn dag begint met een stand-up meeting met de betrokken engineers. Op maandagochtend maak ik vaak even een uitdraai van de uren die de week ervoor door alle engineers zijn gemaakt. Deze loop ik altijd nog even na om te kijken of er geen gekke dingen in terugkomen en of er op basis daarvan bijgestuurd moet worden in projecten.”

“Maar wat er de rest van de week gebeurt, dat is totaal afhankelijk van wat er op dat moment speelt en welke vragen er naar voren komen. De dynamiek en de afwisseling maakt het werk echt heel leuk en uitdagend.”

Wat zijn jouw belangrijkste taken?

 • Leidinggeven,
  waaronder het houden van sollicitatie-, functionering- en beoordelingsgesprekken, het koppelen van de juiste engineers aan de juiste projecten, het bespreken van cursusbehoeftes van engineers, het bijhouden van administratie, het beheren van software licenties en werkplekken en het optimaliseren van werkprocessen.
 • Technische sales,
  zoals het naar voren halen van de wens van de opdrachtgever in een potentieel nieuw project en dit vervolgens vertalen naar een offerte met daarin een plan van aanpak en een pakket van eisen.
 • Projectmanagement,
  waaronder het bewaken en eventueel bijsturen van de aanpak, planning, scope en kosten van een project. Daarnaast het ondersteunen van engineers bij vraagstukken en het maken van tekeningen.
 • Studentbegeleiding,
  zoals het Project Ingenieursbureau van Windesheim of afstudeerders.
“Eerlijk gezegd had ik verwacht dat engineers bij een projectenbureau zouden gaan werken om uit te zoeken welke richting ze op willen...
Maar wat ik zie, is dat veel engineers de afwisseling en de manier van werken zo leuk vinden en dus blijven."
Bekijk jouw mogelijkheden

Wat maakt TT-Engineering
een fijne werkgever?

“Sinds ik ben begonnen met werken, heb ik verschillende werkgevers gehad en verschillende functies gezien. Wat TT-Engineering als ingenieursbureau heel goed doet, is het bouwen aan een fijne sfeer en goede binding met elkaar en met de organisatie. Ik merk dat de engineer écht op plek 1 komt. Wij zijn als organisatie constant bezig met wat een engineer wil, waar een engineer naartoe wil groeien en of een engineer op de goede plek zit. Als dit niet het geval is, dan willen we daar zo snel mogelijk verandering in brengen. Natuurlijk is dit niet altijd direct mogelijk, maar we doen er wel ons best voor. Dit is wat TT-Engineering voor mij een hele fijne werkgever maakt en wat ons voor mijn gevoel ook onderscheidt. Sinds ik heb gezien hoe het bij TT-Engineering gaat, kijk ik heel positief naar het werken bij een ingenieursbureau en ik merk dat ik dit ook graag vertel richting (nieuwe) engineers.”

“Eerlijk gezegd had ik verwacht dat engineers bij een projectenbureau zouden gaan werken om uit te zoeken welke richting ze op willen. Om dan vervolgens de overstap te maken naar een werkgever waar zij zich kunnen specialiseren. Maar wat ik zie, is dat veel engineers de afwisseling en de manier van werken zo leuk vinden en dus blijven. Er is zoveel variatie in (bijzondere) projecten. Geen project is hetzelfde. Het lijkt soms niet eens op elkaar. Dit maakt dat je veel dingen tekenkomt en ziet en ontzettend veel leert. Ik ben zelf een mannetje van alles: ik ben overal in geïnteresseerd en wil altijd weten hoe iets werkt. Ik vraag me dan ook oprecht af of ik bij TT-Engineering ooit uitgekeken raak.”