Dennis:

Dennis heeft als starter bij TT-Engineering gewerkt, totdat hij een jaar ging backpacken in Australië en daar een baan aangeboden kreeg. Na een aantal jaren in het buitenland te hebben gewoond en gewerkt, maakte Dennis de keus om zich weer in Nederland te vestigen. Toen hij op zoek was naar afwisselende en uitdagende projecten in Nederland, nam hij vanwege zijn goede ervaringen met TT-Engineering opnieuw contact met ons op.

Waarom werken bij TT-Engineering?

Voor mij is de variatie van werkplekken en projecten het grootste voordeel van werken bij TT-Engineering. Ik vind het leuk om nieuwe dingen te leren. Daar krijg ik de kans toe, omdat wij bij TT-Engineering projectmatig werken. Elk project, elke opdrachtgever, elke branche vraagt weer om een andere benadering en een andere oplossing. Dat maakt het uitdagend en leuk voor mij.

In de nu bijna 20 jaar dat ik aan het werk ben, heb ik veel dingen gezien en veel geleerd. Dat heeft ervoor gezorgd dat ik in staat ben om, waar ik ook terecht kom, waarde toe te voegen aan het ontwerp- en productieproces. In al die tijd heb ik onder andere ervaring opgedaan met 3D ontwerpen, 2D tekeningen maken, koolstof composiet ontwerpen, hydrauliek, vacuümtechniek, warmte en koeling, matrijzen- en mallenbouw, werk documentatie en procedures schrijven en sheet-metal onderdelen ontwerpen. In alle projecten waar ik aanhaak, kan ik wel iets aan extra kennis en ervaring toevoegen. Juist doordat ik zoveel verschillende ervaringen heb opgedaan. Maar waar ik ook heen ga, ik leer altijd wel weer iets nieuws. Dat geeft mij veel voldoening in mijn werk.

Hoe zien mijn werkjaren eruit?

Na mijn Hbo-opleiding ben ik bij TT-Engineering begonnen, om meerdere opdrachtgevers en werkplekken uit te proberen. Tijdens mijn afstuderen had ik een zeer gespecialiseerde taak. Daarom wist ik vooral wat ik niet wilde. Via TT-Engineering kon ik bij meerdere opdrachtgevers in de keuken kijken en zien wat mij wel of niet aansprak als engineer.

Al snel bleek dat ik talent had voor 3D ontwerpen en dankzij de variatie in de verschillende opdrachten doe ik dit nog steeds met veel plezier. Via TT-Engineering heb ik zelfs officiële CAD certificaten voor CATIA V4 en V5 kunnen halen. Dit opende verschillende deuren naar erg interessante opdrachtgevers door heel Nederland heen. Toch was ik op zoek naar een groter avontuur en besloot ik mijn geluk te beproeven in het buitenland. Met veel kennis en een indrukwekkend CV, die ik had opgebouwd in mijn tijd bij TT-Engineering, kon ik aan de slag als fulltime engineer. Ook dankzij de soft skills die ik al in Nederland had geleerd, kon ik op verschillende projecten mijn stempel drukken. Wanneer het project eindigde kon ik via de contacten die ik gemaakt had weer ergens anders aan de slag. Zo ben ik in 3 landen op meerdere projecten aan het werk geweest. Toch heb ik altijd contact gehouden met TT-Engineering. Wanneer zij een project hadden, waarvan ze wisten dat ik die zou aannemen, stuurden ze mij altijd een e-mail of belden zij me even op.

Na bijna 10 jaar weg te zijn geweest bij TT-Engineering kwam er een mooi project langs, waarbij ik mijn creativiteit goed kon toepassen. Zodoende ben ik nu alweer zo’n 2 jaar terug bij TT-Engineering.

Doorontwikkeling van het Boxer-pantserwielvoertuig

Meerdere engineers, waaronder Dennis, hebben meegewerkt aan de doorontwikkeling van het pantserwielvoertuig de Boxer.

Lees meer over dit project

Een typische dag

Mijn werk en takenpakket varieert per project. Zo is eigenlijk geen enkele dag hetzelfde. Daarom is er voor mij niet echt een ‘typische dag’. Zodra ik op mijn werkplek kom zet ik mijn computer aan, haal koffie en lees mijn mail door. Daarna deel ik mijn dag in met targets die ik voor die dag wil halen en dan ga ik aan de slag. Waar ik ook werk, ik probeer wel altijd te werken volgens een paar regels:

 • Begin gewoon met werken.
  Engineering werk is niet moeilijk, maar het is vaak wel veel. Zodra je begint, weet je waar je aan toe bent en kun je jouw plannen aanpassen.
 • Opnieuw beginnen is niet erg.
  Omdat je vanaf het begin niet alles weet, is het niet slecht om soms het hele project halverwege opnieuw op te zetten. Vooral op het einde van je project zal je hier voordelen van hebben. Een slechte basis is veel meer werk dan halverwege alles goed opzetten.
 • Wees vriendelijk tegen je mede engineer (en al je collega’s eigenlijk).
  De wereld is erg klein en de engineering wereld al helemaal. Je reputatie, wat deze ook is, is bekend bij meer mensen dan je denkt. Dit kan het verschil zijn tussen een baan krijgen of niet.
 • Koffie halen is een goed idee.
  Zo kom je even van je plek en denk je voor 5 minuten even niet aan je werk. Dat blijken vaak juist de momenten waarop je aan de oplossing komt.
Word jij de nieuwe collega van Dennis?
Bekijk onze vacatures!