Emile:

Emile werkt al meer dan 12,5 jaar bij TT-Engineering! Hij kent de technische markt als geen ander. Zijn ervaring helpt hem om de vraagstukken van opdrachtgevers te begrijpen en snel te schakelen in wat zij nodig hebben.

Waarom TT-Engineering?

Hoi, mijn naam is Emile en na een aantal jaren werkzaam te zijn geweest bij een uitzendorganisatie ben ik in 2007 als accountmanager gestart bij TT-Engineering. De tijd vliegt voorbij, want inmiddels zijn al heel wat jaren verder en ik werk nog steeds met veel plezier bij TT-Engineering.

Waarom ik toendertijd voor TT-Engineering gekozen heb? TT-Engineering is een platte organisatie, informeel, met enthousiaste collega’s en vindt het, net als ik, belangrijk om een band op te bouwen met de engineers bij ons in dienst. Ik weet uit ervaring dat 9 van de 10 bureaus omzet gedreven zijn. De engineer is geplaatst, de omzet is binnen en niet meer naar omkijken! Ons doel is juist ontwikkeling mogelijk maken en dat geldt met name voor onze mannen die het toch maar allemaal waarmaken.

Veel van onze junior engineers komen uit de schoolbanken en hebben nog niet helder hoe zij hun carrière willen vormgeven. Willen ze zich ontwikkelen als specialist, of juist als generalist? En spreekt automotive, machinebouw of aerospace hen het meest aan? Wij denken en werken niet in hokjes en stimuleren onze engineers ook om eens een kijkje te nemen in een andere tak van sport. Ik vind het ontzettend leuk om onze engineers daarin te begeleiden, ze te zien ontwikkelen en ervoor te zorgen dat zij zich thuis voelen binnen onze club. Wat mijn baan als accountmanager ook leuk en uitdagend maakt is de afwisseling. Geen dag is hetzelfde!

Hoe ziet mijn werkdag eruit?

Ik begin de dag uiteraard met een lekkere bak koffie. Vervolgens beantwoord ik binnengekomen mailtjes en kijk ik of er nog openstaande taken zijn van gisteren. Wat staat er verder op de agenda? Vanuit mijn collega’s van recruitment is een goede kandidaat binnengekomen en die mag ik in de ochtend ontmoeten tijdens een kennismakingsgesprek. Hierna log ik in voor het online salesoverleg met onze collega’s in Zwolle en Nieuwkuijk. Samen bespreken wij de nieuwe opdrachten die zijn binnengekomen en welke engineers hun project aan het afronden zijn. We kijken of we daarin een goede match kunnen maken tussen de wensen van de engineers en de wensen van onze opdrachtgevers. Na het salesoverleg ga ik aan de slag om contacten te leggen. ’s Middags staat er een bezoek aan één van onze opdrachtgevers op de agenda, dus stap ik na de lunch de auto in. Na het gesprek met onze opdrachtgever schuif ik nog even aan bij onze engineer die daar op locatie werkt om een kop koffie te drinken en bij te praten. Op de terugweg richting kantoor heb ik mooi even de tijd om te reageren op onbeantwoorde telefoontjes. Aangekomen op kantoor ga ik weer verder met een binnengekomen opdracht.

Zoals ik al zei is elke dag anders. Benieuwd hoe mijn dag er morgen uitziet? Kom een kop koffie drinken, dan vertel ik je er alles over!

Word jij de nieuwe collega van Emile?
Bekijk onze vacatures!