Erwin:

In de meer dan 20 jaar dat Erwin bij TT-Engineering werkt, heeft hij bijna alle branches gezien. Lees hieronder zijn ervaringen!

Één van de laatste projecten waaraan Erwin gewerkt heeft, zijn de zonnepanelen van de JUICE-sonde.

Daarover vertelt hij in dit artikel.

Hoe zien mijn werkjaren eruit?

Nadat ik mijn HTS opleiding had afgerond, begon het eigenlijk pas. Mijn vader wees mij op een advertentie van TT-Engineering. Ik werd aangenomen en kon aan de slag in de technische wereld waar alles eenduidig is, dezelfde natuurwetten volgt en 1+1 altijd 2 is. Of toch niet..?

In de bijna twintig jaar die ik nu bij TT-Engineering werk heb ik bij veel verschillende bedrijven gewerkt en aan veel mooie aerospace projecten mogen meewerken. Het is altijd weer leuk om op een nieuwe werkplek te zoeken naar de werkwijze, de gewoontes, de communicatie tussen collega’s en afdelingen en vooral; hoe je daar jouw eigen kennis kan inzetten. Met ervaring komt professionaliteit, tact en eenvoudig kunnen aanpassen aan wat een team nodig heeft om samen succesvol te zijn.

1+1 is meestal wel 2, maar soms wordt er wat afgerond…
Hoe een ontwerp uiteindelijk zijn vorm krijgt is per industrie, per bedrijf en per afdeling anders. Teamwork, individuele genieën, bedrijfscultuur, expertise, standaardisatie en planningen. Hoe meer ervaring je hebt, hoe beter je het proces soms kunt voorspellen, maar ook hoe verrassend anders het in de praktijk soms kan zijn. Soms is een product een ‘one-off’ en moeten er één miljoen van geproduceerd worden. Soms is het hightech of juist ouderwets bewezen. Soms ‘zo goedkoop mogelijk’ en soms ‘geld speelt geen rol’. Tel daar de verschillende locaties, collega’s, kantines, koffie(automaten) en uitzichten bij op en je werk is, ook na 20 jaar, nooit saai. Bij elke klus is het een uitdaging om het zo goed mogelijk te doen.

Waarom TT-Engineering?

TT-Engineering biedt de mogelijkheid om de technische industrie van veel kanten te ervaren. Bij TT-Engineering kun je ervaringen opdoen die je in geen enkel ander bedrijf krijgt. Daarnaast kun je door de veelzijdige kennis die je opbouwt, de werkzaamheden waarvoor een opdrachtgever jou ingehuurd heeft snel verzetten. Deze veelzijdige kennis zorgt er ook voor dat je met verrassende oplossingen kunt komen. Het geeft steeds weer voldoening als je een klus hebt kunnen afronden. En het leuke is dat er dan weer een nieuwe uitdaging begint!

Wanneer begin jij?

Word jij de nieuwe collega van Erwin?
Bekijk onze vacatures!