Gerhard:

Voor Gerhard lag de keuze eigenlijk altijd al een beetje voor de hand. “Iets technisch, want dat heeft mijn interesse altijd al gehad, naast dat ik het gewoon het leukst vond”. Hoe ervaart deze Junior Engineer het werken bij TT-Engineering?

Hoe ik bij TT-Engineering
terecht ben gekomen

“Ik heb na mijn VWO de studie HBO Werktuigbouwkunde gevolgd aan Hogeschool Windesheim in Zwolle. Bij een bedrijvenmarkt die ter oriëntatie door de opleiding werd georganiseerd, maakte ik al kennis met één van de recruiters van TT-Engineering die mij meer vertelde over het ingenieursbureau. Tegen de tijd dat mijn eindstage en afstuderen in beeld kwam, bleek er helaas geen plek meer beschikbaar bij TT-Engineering. Wel besloten we contact te houden. Uiteindelijk heb ik mijn afstudeerproject gedaan bij een internationale onderneming die zich bezig houdt met de ontwikkeling van pelletiseermachines. Ook heel leuk en leerzaam, al houdt je je daar bezig met meer van hetzelfde”.

“Tegen de tijd dat ik op zoek ging naar een vaste baan, waren er diverse mogelijkheden waaruit ik kon kiezen. Ik heb toen zelf eerst gekeken waar ik al contacten had. Zo kon ik terecht bij de bedrijven waar ik mijn stages gelopen heb en waar ik ben afgestudeerd. Ook met TT- Engineering heb ik toen weer contact gezocht. Wat mij vanaf het begin in het bijzonder trok, is de diversiteit qua opdrachtgevers en werkzaamheden die je wordt beloofd. Ik ben zelf best nieuwsgierig van aard en heb een brede interesse, dus afwisselend werk spreekt mij daarom erg aan. Tegelijk vond ik dat in eerste instantie ook spannend, want je bent qua kennis een starter. Aan de andere kant, krijg je op deze manier de kans om je te verdiepen in wat je leuk vindt en ontwikkel je jezelf breder dan dat je alleen met optimalisatie van één product of machine bezig bent. Daarnaast sprak de sfeer in het team mij ook meer aan en had ik direct feeling met TT-Engineering”.

Over mijn studie en voortraject

“Ik was altijd al geïnteresseerd in technische installaties en constructies en hoe die werkten. Ik was zo’n jongen die altijd met de LEGO speelde op de basisschool en wilde altijd al iets met techniek. Ook vakken als natuurkunde en wiskunde gingen me goed af. Al met al lag voor mij de keus voor de hand vanaf het moment dat ik mij oriënteerde voor een studie”.

“Na mijn middelbare school heb ik bewust gekozen voor een Hbo-opleiding, en dus geen universitaire studie. Dat omdat ik voorkeur geef aan een praktische insteek, meer dan aan een op (theoretisch) onderzoek gerichte studie. Ik heb overigens daarna nog een pre-master gevolgd, die ik ook heb gehaald. Dat wilde ik alleen al doen om nog eens te verkennen of een universitair vervolg toch niet iets voor mij zou zijn. Wat ik merkte, was dat ik er niet perse gelukkiger van werd. In mijn huidige rol werk ik momenteel aan afwisselende projecten die een praktische insteek vragen. Dat sluit goed aan bij mijn vooropleiding en dat geeft mij in mijn huidige engineer – / tekenaarsrol enorm veel voldoening. Iets wat mijn ontwikkeling ook ten goede komt”.

“In de toekomst zie ik mijzelf echt meer in een rol als iemand met veel technische ervaring en goed ontwikkelde sociale en communicatieve vaardigheden. Ik denk dan bijvoorbeeld aan een functie als Lead Engineer of Projectbegeleider. Dat zie ik mijzelf meer doen, dan dat ik ga voor diepe(re) theoretische kennis. Ik wilde een baan die aansloot bij mijn praktische HBO-studie en die heb ik nu!”

Zo ziet mijn werkdag eruit

“Ik werk nu nog voornamelijk op de engineeringsafdeling in Zwolle en heel soms bij de opdrachtgever op locatie. Wel lekker, want ik kan daardoor vaak op de racefiets naar mijn werk. Mijn dag begint vaak om een uur of 8, waarna ik mijn computer opstart en inlog op het (externe) systeem waar ik in werk voor deze opdracht. Ook check ik dan mijn mail op bijzonderheden”.

“Daarna ga ik ’s ochtends zelfstandig aan de bak, wat af wordt gewisseld met diverse korte of langere besprekingen. Soms in een digitaal overleg, soms kijk je even met elkaar mee en soms ben ik op locatie. Eén keer per week hebben we projectbespreking en nemen we de to do’s, planning en verbetermogelijkheden door. Als ik trouwens op locatie bij de opdrachtgever werk, loop ik ook altijd even binnen bij de werkplaats. Je hoort hoe het gaat, ziet wat wel/niet werkt en kunt even overleggen met de monteurs. Fijn om ‘jouw’ product dan live te zien”.

“Samen met 4 andere engineers ben ik momenteel bezig voor een opdrachtgever waar wij heel klant specifiek meedenken en -werken aan bepaalde maatwerk ontwerpen in de automotive. Ik kan hierover verder niet in detail uitweiden vanwege de vertrouwelijkheid, maar ervaar het als erg leerzaam. Verder houd ik ervan om in de lunchpauze een wandeling te maken, als het programma het toelaat, of bij slecht weer een potje dart of tafeltennis te spelen. En (lachend) het hoogtepunt van de week natuurlijk: de vrijdag snackdag!”

Waarom werken bij TT-Engineering

“Wat ik erg aantrekkelijk vindt, is de afwisseling die wordt geboden door steeds in andere branches met andere projecten bezig te zijn. Ook de jonge poule van collega’s was voor mij een pré. Uiteraard zijn er naast die jongere engineers in het team ook ervaringsdeskundigen waarvan je geweldig veel kunt leren. Daarnaast is er echt een fijne sfeer”.

“Ook bij TT-Engineering als bedrijf heb ik het tot nu toe enorm naar mijn zin. Ik vind het fijn werk af te leveren waar je verantwoordelijk voor bent. Die verantwoordelijkheid moet je trouwens zelf ook nemen over jouw geleverde bijdrage; opleveren met nut noem ik dat. Ik vind dat er goed naar ons wordt geluisterd en serieus werk wordt gemaakt van training en ontwikkeling. Daarnaast hebben we al vier interne cursusdagen gehad over diverse soft skills en ook vakinhoudelijk leer je van alles”.

“Tot nu toe werk ik nog vrijwel niet op locatie bij een externe opdrachtgever. Dat geeft mij de kans om rustig te wennen aan het werk en aan de organisatie. Fijn vind ik dat. Binnenkort staat een functioneringsgesprek gepland, waarbij we wederzijds delen wat de wensen en verwachtingen zijn. Wellicht wacht er dan al een mooi extern project op mij waarmee ik mij mag bezighouden. Eenmaal extern lijkt me het nu best lastig om die binding met de collega’s op de werkvloer vast te houden zoals nu het geval is. Hoe dat loopt, zal de tijd leren”.

Waarom een
Engineering Traineeship?

“Ik ben sinds augustus 2021 in dienst bij TT-Engineering. Vanaf september 2021 volg ik met drie andere collega’s het Engineering Traineeship. Ik heb er wel even over nagedacht toen ik hiervoor werd benaderd. Past het om die belasting aan te gaan in combinatie met de werkzaamheden die je straks hebt? Toen ik dit aankaartte, werd mij verteld dat het wel echt is toegespitst op Junior Engineers, die nog relatief weinig werkervaring hebben en juist hun leercurve willen versnellen en zich inhoudelijk willen ontwikkelen. Dat haalde me toen over de streep. Ik ben al met al blij dat ik ervoor ben gegaan, want het is echt super interessant en bevalt me tot nu toe erg goed!”

Wat ik tot nu toe al geleerd heb

“Als trainees ontmoeten we elkaar wekelijks en blokken we een dagdeel in onze agenda om aan ons gezamenlijke project te werken. Sinds dat we zijn gestart, is dit het tweede project. TT-Engineering faciliteert elke plusminus 8 maanden een project in samenwerking met een echte opdrachtgever. Zo verken ik in de relatief korte tijd dat ik bij TT-Engineering in dienst ben al verschillende branches en opdrachten, naast de reguliere opdracht waar ik voor wordt ingezet”.

Download de flyer

Waarom ik het aanraad voor andere engineers?

“TT-Engineering biedt je een heel leuke en gevarieerde werkplek, doordat jij je bijdrage levert aan verschillende projecten. Het is uitdagend als je van afwisseling houdt. Diezelfde afwisseling zorgt ervoor dat je blik fris blijft. Je leert daarnaast veel, ook over jezelf qua hard en soft skills. Denk bijvoorbeeld bij dat laatste alleen al aan functioneren in teamverband.

Eigenlijk kun je het zien als ‘jobhoppen’, maar dan met de zekerheid van een vaste basis!”

Ook zo'n zin om aan de slag te gaan bij TT-Engineering?
Bekijk hier onze vacatures en neem contact met ons op!
Naar de vacaturepagina