Jürgen:

Jürgen is al meer dan 8 jaar onderdeel van ons TT-Team en heeft in die tijd aan diverse projecten mogen werken.

“Steeds een nieuwe werkomgeving klonk in eerste instantie voor mij niet als ideaal. Maar hierdoor bleef ik wel scherp, flexibel en deed ik in korte tijd veel ervaring op in meerdere soorten techniek.”

Hoe zien mijn werkjaren eruit?

Direct na mijn afstuderen aan de HTS Autotechniek in Arnhem, ben ik begonnen met werken bij TT-Engineering. Inmiddels werk ik alweer bijna 8 jaar voor TT-Engineering. In die tijd heb ik van alles beleefd.

In 8 jaar tijd ben ik uitgegroeid tot een Engineer die zelfstandig beslissingen kan nemen. Kennis overdragen aan anderen hoort hier ook bij. Die ontwikkeling is medemogelijk gemaakt doordat ik aan afwisselende projecten heb gewerkt, zowel vanuit het ingenieursbureau van TT-Engineering als bij opdrachtgevers op locatie. Bij deze projecten heb gebruik gemaakt van diverse CAD-systemen en kreeg ik te maken met verschillende werkomgevingen.

Hoe ziet een reguliere werkdag er voor mij uit?

Bij de opdrachtgever waar ik nu zit, zijn de werktijden flexibel. Mijn dag begint meestal vroeg. Tussen 07:00 en 07:15 loop ik het kantoor binnen en start dan eerst mijn pc op. Intussen praat ik bij met mijn collega, die meestal nog net iets eerder aanwezig is. Daarna loop ik alle binnengekomen berichten door en stel ik de prioriteiten voor die dag op. Intussen stromen andere collega’s het kantoor binnen en schenken wij elkaar een rondje koffie in. Na deze opstart en voorbereiding van de dag, begint voor mij het werk. Wat dit precies inhoudt is vrij divers. Dat ligt er maar net aan bij welke opdrachtgever ik zit en bij welke projecten ik hen op dat moment kan ondersteunen.

Het meest trots ben ik op de diversiteit van al de werkzaamheden die ik gedurende de jaren heb mogen doen. Vooral in het begin heb ik veel 3D modellen omgezet naar 3D werkzaamheden. Hiermee heb ik de praktische kant van ontwerpen goed onder de knie gekregen. Toen ik hierin uitgeleerd was, heb ik samen met TT-Engineering gekeken naar wat een volgende stap zou kunnen zijn. Voor mij was dit 3D ontwerpen en het coördineren van projecten. Onderdeel hiervan is ook het delen van kennis die ik intussen heb opgedaan, aan Junior Engineers. Ik wist toentertijd niet dat ik hier talent voor had. Dan is het wel heel fijn als je een werkgever hebt die met je meedenkt, uitdagingen zoekt en je vertrouwen en verantwoordelijkheid geeft om door te groeien.

Waarom werken bij TT-Engineering?

Het mooiste van werken bij TT-Engineering vind ik dat je inzetbaar bent voor allerlei uiteenlopende technische projecten. Soms voor korte tijd, soms voor langere periodes. Een veel gehoorde zin van directe collega’s is dat ze voor 1 of 2 maand bij een opdrachtgever op locatie zouden werken en dat opdrachtgevers zo tevreden zijn dat ze er vervolgens een half of heel jaar zitten. Door de afwisseling van projecten, branches en opdrachtgevers, krijg je ook te maken met verschillende bedrijfsculturen. Toen ik net afgestudeerd was en niet precies wist wat ik wilde, bleek dit ideaal om een draai te kunnen vinden. Maar ook als ervaren engineer is werken bij TT-Engineering fijn. De variatie in opdrachten door de jaren heen maakt het interessant. Het inzicht wat je bij de ene opdrachtgever hebt gekregen, inzetten bij een volgend project. Zo breng je soms iets ten tafel waar de vaste engineeringsafdeling nog niet mee bekend is.

Word jij de nieuwe collega van Jürgen?
Bekijk onze vacatures!