Paul:

Paul werkt alweer een aardige tijd bij TT-Engineering. In die tijd heeft hij als Engineer aan diverse uitdagende projecten gewerkt, zoals de productoptimalisatie van transportsystemen, de coördinatie en engineering van maatwerkengineering bij luxe jachten, het controleren van tekeningen van een engineeringsbureau in Bangladesch en het engineeren van tooling voor de automotive industrie. Hij schetst je graag een beeld van zijn werkdag en waarom hij bij TT-Engineering werkt.

Hoe ziet mijn werkdag eruit?

Ik begin vroeg bij de opdrachtgever waar ik voor werk en start met een kop thee voor mijzelf en vraag gelijk ook mijn directe collega’s of zij iets willen. Met de thee in de hand werk ik even mijn sociale contacten bij, terwijl ik de PC opstart. Na ingelogd te zijn controleer ik mijn mail en beantwoorden wat nodig is. Ik heb mijzelf aangeleerd om mijn inbox maar drie keer per dag te lezen en te beantwoorden. Ik doe dat ’s ochtends als ik binnenkom, direct na de lunchpauze en voordat ik weer naar huis ga. Dat geeft mij rust en focus om mijn werk ongestoord te doen.

Om 9:00 uur bespreek ik samen met collega’s wat wij die dag gaan doen en wat daarbij onze planning is. Zo blijven we op de hoogte van wat de anderen doen. Als er een project in de werkplaats uitgevoerd wordt nemen wij ook even de tijd om daar te kijken. Wie weet zijn er nog wijzigingen nodig. Hierna ga kruip ik rustig achter mijn PC om verder te gaan met mijn werk.

In de lunchpauze ga ik vaak met collega’s naar buiten om een wandeling in de buurt te maken. Tijdens de wandelingen hebben we het over heel andere zaken dan het werk. Na de middag check ik dus even mijn mail en kijk ik bij de productie hoe het gaat en of we eventueel moeten bijsturen. Het leukste project waar ik tot nu toe aan meegewerkt heb is het engineren van een stuk gereedschap voor DAF-trucks in Eindhoven. Het betrof een dubbele reactiearm met daaraan een Atlas Copco tool, die in verschillende posities bouten en moeren aandraait op de voorassen en achterassen van het frame. De nieuwe reactiearmen zijn lichter en er zijn meer verstelmogelijkheden, wat maakt dat de monteurs erg tevreden waren na vervanging van de oude installatie.

Ik sluit mijn dag natuurlijk af door mijn mails door te lezen, te beantwoorden en naar huis te gaan.

Waarom TT-Engineering

TT-Engineering heeft een groot netwerk aan opdrachtgevers en is in heel verschillende branches actief. Hierdoor kun je uit veel disciplines kiezen om in aan het werk te gaan. Als je starter bent en je nog geen idee hebt waarin je je wilt specialiseren of als je houdt van projectmatig werken, is TT-Engineering een goede partij om bij te werken. TT-Engineering geeft je de mogelijkheid om in verschillende keukens te kijken en te ervaren waar jouw talenten en specialiteiten liggen.

Word jij de nieuwe collega van Paul?
Bekijk onze vacatures!