Zomerevent 2023

10 juni was het eindelijk zover! Na een maandenlange voorbereiding werd ons 35-jarig jubileum gevierd met onze collega’s. Er waren ook een aantal oud-collega’s gekomen om deze mijlpaal te vieren. Het was prachtig weer en de sfeer was top.

Een schitterende locatie

Een speciaal jaar! Daarom pakten wij het groter aan dan voorheen en daar hoorde ook een inspirerende locatie bij: Perron038. Buiten was het heerlijk warm (rond de 30 graden) en ook de gezelligheid deed warm aan. Net als elk jaar opende onze directeur Arco het Zomerevent met een toespraak, waarin hij met alle collega’s deelde hoe het met onze onderneming gaat. Wij vierden niet alleen het jubileum van TT-Engineering. Verschillende collega’s werden in het zonnetje gezet omdat ook zij een werkjubileum vierden, waaronder Arco zelf. Hij is namelijk alweer 5 jaar directeur van TT-Engineering en Advanced Mechanical Engineers! Nadat de teams bekend waren, kon de technische uitdaging van de dag beginnen.

Race of the Robots

De groep werd verdeeld in 4 teams. Elk team bouwde een zelf ontworpen robot. Om onderdelen voor de robot vrij te spelen, moesten er uitdagende games worden gespeeld. Er waren drie onderdelen die konden bijdragen aan het winnen van de strijd:
 

  • Munten verdienen:
    Door een hersen krakende game te winnen van een speler van een ander team, konden munten verdient worden. Deze munten konden worden uitgegeven in de winkel die vol lag met onderdelen. Deze onderdelen kon je gebruiken om de robot op te bouwen (functionaliteit) of te versieren (schoonheidsprijs).
  • De puzzeltocht:
    In een race is het erg belangrijk dat de robot daadwerkelijk rijdt en hier was een rijkaart voor nodig. Door quizvragen te beantwoorden, kreeg je een cijfercode. Met deze code kon de rijkaart vrijgespeeld worden. Zelfs met behulp van het alwetende internet bleken het erg lastige vragen.
  • Een oefenronde:
    Het besturen van de robots was vrij lastig. Daarom was het erg belangrijk de oefenronde vrij te spelen. Dit kon je doen door twee van de drie lastige puzzels op te lossen. Puzzel één was het zoeken van de verschillen tussen twee plaatjes. Bij puzzel twee moest je van verschillende vormen een passend vierkant maken. Voor puzzel drie moest een houten robot tot een 3D vierkant worden gevouwen.

 
Zoals bij elk spel is er een winnaar. Bij Race of the Robots was dit Team 3, met als bestuurder onze collega Dennis. Met maar één oefenronde achter de rug reed hij het parcours af in 49 seconden. Hiermee behaalde hij de derde plaats van snelste rondes ooit gereden in Race of the Robots!

Een barbecue om de dag af te sluiten

Na een fanatieke middag vol bloed, zweet en tranen was het tijd om tot rust te komen. Onder genot van een drankje genoten wij van een heerlijke barbecue. Ook dit jaar was het Zomerevent weer geslaagd. Wij kijken nu al uit naar de volgende editie!

Collega’s bedankt!

Meer sfeerbeelden?

Klik hier!