ADDITIVE
MANUFACTURING
ONTCIJFERD

Er zijn diverse innovaties die naar onze verwachting een grote rol zullen spelen in de toekomst van de maakindustrie. Eén daarvan is Additive Manufacturing (AM). Over deze techniek wilden wij graag onze kennis vergroten. Daarom hebben onze collega’s Mathijs, Jaap en Wout in samenwerking met onze Teamleider Engineering Bert, tijdens hun Engineering Traineeship, gewerkt aan het Ambition Project van het Fraunhofer Project Center, onderdeel van University of Twente. Een erg leerzaam traject over de voordelen en kansen van Additive Manufacturing..

Additive-Manufacturing-TT-Engineering-Traineeship

Toepassing Additive Manufacturing
Het toepassen van AM vraag om een geheel andere denkwijze. Keuzevrijheid en uitdagingen gaan daarin hand ik hand. Zo kun je kiezen voor exotische vormen in een ontwerp, maar dan moet er wel goed nagedacht worden over bijvoorbeeld printoriëntatie. Voor het Ambition Project hebben onze engineers in samenwerking met MechDes Engineering een demonstrator ontwikkeld, waar veel kenmerkende Additive Manufacturing ontwerp-uitdagingen in zaten. De techniek hebben zij daarmee direct in de praktijk kunnen toepassen en ervaren. Al met al een mooie ervaring om kennis op te doen van AM, waarmee wij in de toekomst klanten kunnen ondersteunen.

Samenwerkingen
In dit project is samengewerkt met Tembo Group, TRICAS en MechDes Engineering. Deze samenwerking is een goed voorbeeld van hoe je door kennis te delen tot mooie resultaten kunt komen. Wij zijn dan ook erg blij dat wij hieraan deel hebben genomen. Eind 2021 is het project afgerond met een panel discussie dat gehouden werd in Perron038 in Zwolle, waar Mathijs namens de groep aan heeft deelgenomen. Wij zijn trots op het leerproces, de opgedane kennis, de goede samenwerkingen en het resultaat dat behaald is.