Leuk zo’n baanaanbod
in de werktuigbouw,

Maar wat mag ik verwachten?

Als engineer herken ik (Wietze Bouma) de vragen waar veel afstudeerders in de werktuigbouwkunde mee spelen. Is mijn stageplek voor mij de beste plek om mijn carrière te beginnen? Wat zijn de voor(oor)delen van detachering? En als ik wel voor detachering kies: Hoe gaat dat dan in zijn werk? Heb ik dezelfde zekerheden als bij een bedrijf die ik al ken of waar ik meteen zie wat ik ga doen? Heb ik wel dezelfde connectie met collega’s als ik gedetacheerd ben? Deze vragen heb ik mijzelf ook gesteld toen ik begon als Junior Engineer bij IJslander. Inmiddels kom ik deze vragen opnieuw tegen als ik in gesprek ben met starters en terecht: want dat zijn belangrijke zaken om over na te denken. Met mijn brede ervaring zowel bij een vaste werkgever met eigen werkplaats als bij een detacheerder, deel ik graag mijn visie hierover met jou.

Wat zijn de mogelijkheden?

Een ingenieursbureau met werkplaats, waar jij meteen ziet waar jouw bureau staat en aan welke machines jij gaat werken, geeft je een gevoel van zekerheid. Alles is tenslotte duidelijk, je krijgt wat je ziet. Natuurlijk is dat belangrijk. En tegelijkertijd is dit maar één van de opties in de technische branche en in één van de technische sectoren. Daarbij: hoe zwaar weegt deze duidelijkheid? Is het werken in de branche waar jij passie voor hebt net zo belangrijk? En hoe denk jij over voldoende uitdaging, doorgroeimogelijkheden, flexibiliteit en ondersteuning om jezelf nóg verder te ontwikkelen?

Bij een ingenieursbureau dat ook detachering doet, zoals TT-Engineering, zie je niet meteen waar jouw bureau staat, want dat is bij elk project een andere locatie. Ook zie je het productieproces en de werkplaats vaak niet meteen bij een eerste kennismaking. Wat je wel komt te weten is aan welke projecten jij zou kunnen werken, bij welke opdrachtgevers (en daar zitten mooie namen tussen), hoe de werksfeer is en welke ruimte jij krijgt om jezelf te ontwikkelen.

Hoe zeker is zekerheid?

Wat ik vaak zie is dat engineers kiezen voor zekerheid. Dat betekent dat zij in dienst gaan bij de opdrachtgever van hun afstudeeropdracht. En dan vraag ik mij af; hoe zeker is de zekerheid waar je voor kiest? En hoe belangrijk vind jij die zekerheid? Ben jij bereid om daar andere kansen voor te laten schieten?

Vanuit mijn ervaring, weet ik dat de zekerheid die jij kiest door voor een bedrijf te kiezen waar je meteen ziet waar je komt en wat je doet, ook bij een detacheringsbureau te vinden is, zoals TT-Engineering. Je krijgt een contract, een vast inkomen, vakantiedagen, leuke secundaire arbeidsvoorwaarden, etc. Alles wat je ook bij een ander bedrijf zou krijgen. Het enige verschil is dat je, nadat je gekozen hebt voor TT-Engineering, samen met ons op avontuur gaat om projecten te vinden die bij jouw passie en ambities passen. Daar zul je uiteindelijk zien waar jouw bureau komt te staan en hoe de werkplaats eruitziet. En blijkt dit dan toch niet te zijn wat jij ervan verwacht had? Dan kijken we samen een deurtje verder. Wel fijn hé? Dat je flexibel bent, zonder zekerheid te verliezen.

Ok leuk,
maar wat mag ik dan verwachten?

Blog_TT-Engineering_Wat_te_verwachten_van_een_baanaanbod_in_de_werktuigbouw
Nadat jij contact hebt opgenomen, zal één van onze recruiters jou bellen om alvast te pijlen waar jouw interesses liggen en wat jij graag zou willen doen. Aansluitend word je op ons kantoor in Zwolle of Enschede uitgenodigd voor een kennismaking. Voorafgaand aan de kennismaking zoeken wij alvast achter de schermen naar projecten van onze opdrachtgevers die bij jouw interesses en wensen passen.

Blog_TT-Engineering_Wat_te_verwachten_van_een_baanaanbod_in_de_werktuigbouw
Bij onze kennismaking op kantoor zal naast de recruiter ook één van onze accountmanagers aanwezig zijn. Zij weten het beste welke bedrijven er gevestigd zijn in de regio waarin jij wilt werken, welke projecten relevant zijn en kunnen jou alles vertellen over de uitdagingen die jij daar zou kunnen aangaan. Verder gaan wij tijdens onze kennismaking dieper in op jouw CV, waar wij jou gelukkig mee kunnen maken en jou en onze persoonlijke interesses. Zo leer jij ons beter kennen en wij jou. Als wij beiden enthousiast zijn, gaan wij vrij snel over naar het leuke gedeelte: het contract!

Blog_TT-Engineering_Wat_te_verwachten_van_een_baanaanbod_in_de_werktuigbouw
Ook daarvoor nodigen wij jou graag uit op kantoor, want wij vinden het een feestje dat je voor ons gekozen hebt! Nadat jij jouw contract hebt getekend, kom je eerst twee weken bij ons intern op het projectenbureau. Wij maken graag tijd voor een goed inwerktraject. Hierdoor word je niet in het diepe gegooid en kun jij jouw collega’s beter leren kennen. In deze twee weken maken wij ook afspraken bij opdrachtgevers, die wij in samenspraak met jou hebben benaderd en die jou graag willen ontmoeten.

Blog_TT-Engineering_Wat_te_verwachten_van_een_baanaanbod_in_de_werktuigbouw
Jouw, persoonlijke, accountmanager gaat met jou mee naar de afspraak met een opdrachtgever. Hier vertelt een contactpersoon van de opdrachtgever wat zij doen, wat de functie inhoudt die zij voor jou in gedachten hebben en meestal krijg je ook meteen een rondleiding over de afdeling engineering en de werkplaats. Als zowel jij als de opdrachtgever enthousiast zijn, spreken wij een datum af vanaf wanneer jij bij hen aan de slag gaat. Hoe lang deze werkperiode duurt, is afhankelijk van de doorlooptijd van het project en van jouw behoefte om bij een ander bedrijf meer kennis en ervaring op te doen. Je hebt tenslotte voor detachering gekozen, dus voor afwisseling en ontwikkeling!

Blog_TT-Engineering_Wat_te_verwachten_van_een_baanaanbod_in_de_werktuigbouw
Na de eerste werkdag neemt jouw accountmanager contact met je op om te vragen hoe jouw eerste dag was en of alles naar wens is. Ditzelfde gebeurt na de eerste werkweek en natuurlijk hebben jullie daarna ook regelmatig contact. Wij vinden het belangrijk dat jij op je plek zit en zijn er graag snel bij als het begint te kriebelen om een nieuwe uitdaging aan te gaan.

Blog_TT-Engineering_Wat_te_verwachten_van_een_baanaanbod_in_de_werktuigbouw
Verbondenheid met de rest van het TT-Team vinden wij ook erg belangrijk. Daarom organiseren wij elk jaar verschillende uitjes en activiteiten. Daar kun jij bijpraten met jouw collega’s en nieuwe collega’s leren kennen. Zo bezoeken wij af en toe ook een opdrachtgever waar één van onze collega’s gedetacheerd is. Zij vertellen dan wat over de opdrachtgever en wat zij daar doen. De rest van de collega’s krijgt op deze manier een kijkje in een andere keuken.

 
 

Zin gekregen om de zekerheid bij TT-Engineering zelf eens te proeven?

Kom gerust in contact! Wij denken graag met jou mee.