Stabiliteit
versus
Uitdaging

Wij engineers zijn over het algemeen toch vaak gewoontedieren. We vinden het fijn als organisaties en mensen loyaal en betrouwbaar zijn. Zaken moeten vooral gewoon werken. Je moet erop kunnen vertrouwen dat mensen doen zoals afgesproken en dat apparaten werken zoals bedoeld. Verandering is dan ook niet echt ons ding. Misschien ligt daarin de essentie van waarom wij enthousiast worden van maakbaarheid en waarom wij de functionaliteit van onze mechanische ontwerpen zo belangrijk vinden.

Bij TT-Engineering zien onze recruiters dan ook vaak dat engineers op basis hiervan lang bij eenzelfde werkgever blijven. Die loyaliteit is natuurlijk prachtig. Tegelijkertijd: Wat geef je op als je als engineer stabiliteit boven uitdaging verkiest?

Een frisse blik

Als je lange tijd hetzelfde werk doet, is het gevaar groot dat je vastroest in bepaalde werkwijzen. Sommige van onze opdrachtgevers kloppen juist vanwege onze frisse blik bij ons aan. Zo heeft één van onze opdrachtgevers een innovatieproject bewust niet bij de eigen engineeringsafdeling neergelegd. Ze merkten dat de eigen engineers vast zaten in een bepaalde tunnelvisie, terwijl ze de machinelijnen wilden herontwerpen vanuit een nieuwe filosofie.

Door projectmatig te werken, kom je in aanraking met verschillende industrieën en werkwijzen. Dat helpt je om die frisse blik te behouden en niet vastgeroest te raken. Uiteindelijk helpt die frisse blik je ook om tot effectieve oplossingen te komen.

Erik:

“Ik wilde ook gewoon een keer wat anders. Na 11 jaar, tja… Ik had geen beeld van wat ik wel wou, want ik had nog maar twee werkgevers gehad. Ik wist wel dat ik in de machinebouw wilde werken, maar er is natuurlijk veel meer in de werktuigbouw dan wat ik gezien had. Wat mij aanspraak aan projectmatig werken en gedetacheerd worden, was dat je elke dag weer werkt aan een uitdagend project. Je houdt een frisse blik en brengt daardoor nieuwe kennis in bij opdrachtgevers, die ze zelf niet hebben.”

Lees Erik zijn ervaring

Verbreding van jouw vakkennis

Projectmatig werken heeft ook als voordeel dat je jouw vakkennis blijft verbreden. De diverse opdrachten, verschillende branches en afwisselende opdrachtgevers dragen daaraan bij. Bij elk project leer je weer iets nieuws, wat je vervolgens weer kunt inbrengen bij een nieuw project. Die kennis bouwt zich heel snel op. Veel sneller dan als je op één plek blijft, waar je keer op keer hetzelfde doet.

Jürgen:

“Steeds een nieuwe werkomgeving klonk in eerste instantie voor mij niet als ideaal. Maar hierdoor bleef ik wel scherp, flexibel en deed ik in korte tijd veel ervaring op in meerdere soorten techniek.”

Lees Jürgen zijn ervaring ›

Erwin:

“TT-Engineering biedt de mogelijkheid om de technische industrie van veel kanten te ervaren. De veelzijdige kennis die je opbouwt, zorgt ervoor dat je met verrassende oplossingen kunt komen. Het geeft steeds weer voldoening als je een klus hebt kunnen afronden. En het leuke is dat er dan weer een nieuwe uitdaging begint!”

Lees Erwin zijn ervaring ›

Afwisseling

Variatie in je werkzaamheden brengt je niet alleen verbreding van jouw vakkennis of helpt je niet alleen jouw frisse blik te behouden. Afwisseling geeft je ook een stuk voldoening. Je blijft uitgedaagd. Je blijft nieuwe dingen zien. En bovenal: je blijft geprikkeld worden om nieuwe oplossingen te zoeken voor zaken die ‘onoplosbaar’ leken. Welke engineer wil nu niet aan die puzzel werken?

Erik:

“Na een aantal jaren als Stress Engineer in de attractiebouw, een vrij specialistische sector in de techniek, te hebben gewerkt, ontstond bij mij de behoefte om mij meer in de breedte te ontwikkelen. Dit heeft mij er uiteindelijk voor doen kiezen om bij TT-Engineering te gaan werken. Hier krijg ik de kans om aan uiteenlopende projecten te werken en ook nog eens in diverse sectoren in de techniek. De variatie in technische vraagstukken die ik behandel, maakt mijn werk uitdagend. Tegelijkertijd is het fijn dat ik dit vanuit één werkgever kan doen en samenwerk in een vast engineeringsteam. Dat geeft een stukje stabiliteit, naast de variatie en flexibiliteit die ik zoek.”

Lees Erik zijn ervaring

Stabiliteit én uitdaging

Misschien is de grootste ‘misser’ nog wel uitdaging in je werk. Engineer je al lange tijd bij een werkgever die maar een beperkt type producten of machines bouwt? Dan zijn er na een bepaalde periode geen technische uitdagingen meer voor je. Hoe mooi is het dan niet als je stabiliteit én uitdaging bij één werkgever kunt vinden?

Bij TT-Engineering bieden wij die mogelijkheid. Ons team van engineers ondersteunt technische organisaties op projectmatige basis. Zowel op locatie als vanuit onze kantoren in Zwolle, Enschede en Nieuwkuijk. Op die manier zorgen wij voor variatie, afwisseling en uitdaging voor onze engineers, vanuit een stabiele thuisbasis. Je komt gewoon bij ons ingenieursbureau in dienst en plukt tegelijkertijd de vruchten van uitdagende projecten.

Remko:

“Je krijgt te maken met veel verschillende opdrachten en daarmee met veel verschillende technische uitdagingen. En die ga je aan in evenzoveel verschillende bedrijfsculturen. Iedere technische uitdaging vraagt weer zijn eigen specifieke benadering. Doordat ik als ‘TT-er’ veel verschillende dingen heb gezien en meegemaakt en doordat ik niet word gehinderd door vastgeroeste voorkennis, kan ik met frisse ogen de uitdagingen aan gaan. Dat helpt mij om tot effectieve oplossingen te komen. En dat is precies wat wij, engineers, willen toch? Het vinden van functionele, effectieve oplossingen.”

Lees Remko zijn ervaring
Benieuwd geworden naar projectmatig werken?
Kom in contact!