Erik:

Erik werkt al een een hele tijd bij TT-Engineering en heeft zodoende als engineer aan talloze projecten gewerkt, zowel in de machinebouw als in de automotive industrie. Daarnaast maakt hij deel uit van de ondernemingsraad van TT-Engineering.

Benieuwd hoe Erik bij TT-Engineering is gekomen en hoe hij het projectmatige werken als Medior Engineer ervaart?
Hieronder vind je informatie over één van de projecten waaraan hij mee heeft gewerkt en een artikel waarvoor hij geïnterviewd is.

Projectmatig werken als Medior Engineer

Toen Erik solliciteerde bij TT-Engineering wist hij niet wat er nog meer te koop was op de arbeidsmarkt. Naast 11 jaar bij een productiebedrijf en een korte periode bij een aan bouwkunde gerelateerde organisatie, had hij geen andere werkervaring. Een goed beeld van wat projectmatig werken bij een werktuigbouwkundig ingenieursbureau inhield, had hij dus al helemaal niet. Toch was Erik op zoek naar ‘iets anders’. Wat dat was, bleek gaandeweg een ontdekking die hem nog steeds enthousiast maakt!

Lees hier over zijn ervaring

Engineering van bakkerij machines

De uitdaging bij projecten voor de Food Machinery, en met name bij bakkerij machines, is de complexiteit en de omvang van een bakkerijoven. Omdat de machines voor hoge productie in de voedselindustrie moeten zorgen, hebben deze ovens een lengte van wel 40 meter, een breedte van zo’n 6 meter en een hoogte van 4 meter. Dat vraagt om veel onderdelen en een goede aansturing van de verschillende componenten. Dit specifieke project betrof het engineeren van een nieuwe pizza-oven. Erik heeft het mechanische ontwerp gemaakt voor dit project en heeft het ontwerp gedetailleerd.

Lees hier hoe hij dit project heeft aangepakt
Word jij de nieuwe collega van Erik?
Bekijk onze vacatures!