Engineering Vacatures Automotive

Ben jij al bekend met de automotive of juist benieuwd naar het werken in de autotechniek? Wij geven je daar graag een beeld van. Ook ontdek je hier welke engineering vacatures automotive bij TT-Engineering open staan.

Bekijk onze vacatures in de automotive Contact

Engineering zet iets in beweging. En waar zie je dit beter dan in de automotive industrie? Vanaf de dag dat het wiel werd uitgevonden, is de mensheid gefascineerd door autotechniek. En zo ook wij. Door de jaren heen is er veel doorontwikkeld en zijn auto’s, bussen en motoren volgepropt met techniek. De performance vereisten in een klein pakketje stoppen: dat is de puzzel waar wij graag aan werken. Een uitdaging en lust voor de ogen van een rasechte automotive engineer!

Welke opleiding heb je nodig om als automotive engineer aan de slag te gaan?

De meeste van onze engineers die in de automotive werken, zijn opgeleid op hbo- of wo-niveau in automotive engineering of autotechniek. Dat neemt niet weg dat je ook met een opleiding werktuigbouwkunde of mechanical engineering prima aan het werk kunt in de automotive industrie. De opleidingen autotechniek en automotive engineering zijn daarentegen wel specifiek toegespitst op de automotive industrie en geven je daarmee een goede basis om je hiervan uit verder te ontwikkelen in de branche. Zo hebben veel van onze automotive engineers gestudeerd aan de HAN Automotive. Tijdens je studie kun je ook alvast ervaring opdoen door aan te schuiven bij een projectteam, zoals het HTS Racingteam van de HAN of het Blue Racing Team van Windesheim.

Welke functies zijn er in de automotive en welke salarissen horen daarbij?

Veel organisaties hebben een eigen naam voor de engineering vacatures automotive die zij bieden. In de basis kun je op elk niveau instromen. Ben je een starter? Dan zul je waarschijnlijk eerst aanhaken in de functie van Tekenaar. Van daaruit kun je doorgroeien naar een functie van Mechanical Engineer. Ben je in staat om projecten zelfstandig te trekken en ben je een kei in het maken van nauwkeurige berekeningen? Dan kun je aan de slag als Constructeur. Heb je daarnaast ook de kwaliteiten om een engineeringsteam aan te sturen? De functie van Lead Engineer is in dat geval wellicht iets voor jou. Daarnaast kun je er ook voor kiezen om specialistisch bezig te zijn met lange termijn innovaties in de functie van R&D Engineer.

Omdat wij een ingenieursbureau zijn dat projectmatig werkt aan verschillende opdrachten voor diverse opdrachtgevers, zou je bij ons ook aan de slag kunnen als Project Engineer.

Uiteraard heeft elke functie zo zijn eigen passende beloning. Omdat je op elk niveau kunt instromen, varieert dit tussen
de € 2200,- en de € 4600,-.

Vacatures automotive:

Benieuwd welke beloning bij welke functie hoort? Kijk dan eens tussen onze engineering vacatures automotive rechts in beeld. Ben je ook nieuwsgierig naar welke vacatures wij nog meer open hebben staan? Klik dan op onderstaande button.

Alle vacatures
Regio Enschede
Vacature
Tekenaar
Aerospace, Automotive, Machinebouw, Food Machinery, Energietechniek en Scheepsbouw
Regio Zwolle
Vacature
Tekenaar
Aerospace, Automotive, Machinebouw, Food Machinery, Energietechniek en Scheepsbouw
Regio Enschede
Vacature
Mechanical Engineer
Aerospace, Automotive, Machinebouw, Food Machinery en Scheepsbouw
Regio Zwolle
Vacature
Mechanical Engineer
Aerospace, Automotive, Machinebouw, Food Machinery en Scheepsbouw
Enschede
Vacature
Engineer
Aerospace, Automotive, Machinebouw, Food Machinery en Scheepsbouw
Zwolle
Vacature
Engineer
Aerospace, Automotive, Machinebouw, Food Machinery en Scheepsbouw

Ben je een automotive engineer
in de dop?

Dan ben je waarschijnlijk een geboren sleutelaar en opgegroeid met de vingers in het vet. Wij merken dat onze automotive engineers gepassioneerd werken aan krachtige motoren, slimme constructies en performance suspension. Benieuwd naar hoe zij het werken bij TT-Engineering vinden? Via onderstaande links lees je hun ervaringen!

Projecten in de automotive

Door de jaren heen hebben wij mogen werken voor gerenommeerde namen in de autotechniek, waaronder Voestalpine, Mitsubishi, VDL Bus & Coach en AWL Techniek. Hieronder vind je een aantal voorbeelden van projecten waaraan wij hebben bijgedragen voor de automotive industrie.

Automotive tooling
Audi A1
Mercedes CLA

Voor één van onze opdrachtgevers heeft onze collega Richard gewerkt als centraal aanspreekpunt voor het ombouwen van automotive tooling voor productiecellen van Voestalpine.

Meer over dit project ›

Automotive ondersteuning van concept tot test

Eén van onze opdrachtgevers in de automotive industrie werkt aan de ontwikkeling van een innoverend hydraulisch systeem. Het zogenaamde 3 Functie Systeem (3FS).

Meer over dit project ›

Robotlasmachines voor de automotive sector

AWL is een wereldwijde partner voor de automotive industrie. Zij bouwen geautomatiseerde robotlasmachines die helpen om de mooiste auto’s het wegdek op te krijgen. Wij zijn trots dat wij hier een bijdrage aan mogen leveren.

Meer over dit project ›

Ontwikkeling van VDL chassis

Via VDL Bus Chassis hebben wij onder andere VDL Bus & Coach geholpen bij diverse vraagstukken rondom de engineering van chassis van verschillende modellen.

Meer over dit project ›

Nieuwe turbocharger voor een nieuwe motor

Voor Mitsubishi heeft een van onze engineers meegedraaid in het projectteam van Porsche.

Meer over dit project ›

Waarom werken bij TT-Engineering?

Vertrouwen en verantwoordelijkheid. Dat zijn de twee pijlers van waaruit wij samenwerken en onze medewerkers aansturen. Wij geloven dat door vertrouwen en verantwoordelijkheid te geven, onze engineers tot creatieve en innovatieve oplossingen komen. Dit is belangrijk, want in de automotive industrie volgen technologische ontwikkelingen elkaar in hoog tempo op. Wij vinden het belangrijk om onze engineers daarin te ondersteunen. Dat doen wij door te investeren in hun eigen ontwikkeling en te zoeken naar de optimale match tussen hun ontwikkelbehoefte en de opdrachten die onze opdrachtgevers bij ons neerleggen. Hierdoor zorgen wij ervoor dat de juiste expertise op het juiste moment bij het juiste project ingezet wordt.

Ontdek meer redenen!
Benieuwd naar jouw carrièremogelijkheden in de automotive?
Kom in contact!