Engineering Vacatures Mechanical Engineering

Als ingenieurs in de mechanical engineering lopen wij warm voor puzzels. En met name dan mechanische puzzels. Roept iemand dat een technisch vraagstuk ‘onoplosbaar’ is? Dan bewijzen wij graag het tegendeel. Dat maakt het werken in de werktuigbouwkunde dan ook zo leuk. Wij gaan door totdat wij een functionele, effectieve oplossing hebben gevonden.

Bekijk onze vacatures in de mechanical engineering Contact

In de mechanical engineering kun je werken bij een machinebouwer of bij een mechanical engineeringsbureau. Bij een werkgever als een machinebouwer heb je de kans om je te specialiseren op een bepaald onderwerp. Zoals bijvoorbeeld de ontwikkeling van verpakkingsmachines. Het werken bij een ingenieursbureau biedt daarentegen juist veel variatie en daarmee uitdaging, vanuit een stabiele basis. Je bent namelijk ‘gewoon’ in dienst bij een leuke organisatie en tegelijkertijd werk je aan heel diverse projecten. Zo werken wij bijvoorbeeld in diverse branches, voor diverse opdrachtgevers, aan diverse projecten. Elk project vraagt weer om andere kennis en een andere oplossing. Dat houdt je blik als engineer open en onderzoekend, wat je helpt om die ‘onoplosbare’ puzzels op te lossen.

Welke opleiding heb je nodig om als mechanical engineer aan de slag te kunnen?

De meeste van onze engineers zijn opgeleid op hbo- of wo-niveau in mechanical engineering of werktuigbouwkunde. Deze opleidingen geven je een brede basis in mechanica. Deze brede kennis kun je gemakkelijk in diverse branches en bij verschillende projecten inzetten. Daarnaast is het een mooie basis van waaruit jij je verder kunt ontwikkelen. Dat neemt niet weg dat je ook met een opleiding automotive, autotechniek, lucht- en ruimtevaarttechniek of mechanica in aanmerking komt bij het solliciteren naar engineering vacatures mechanical engineering.

Welke functies zijn er in de mechanical engineering en welke salarissen horen daarbij?

Veel organisaties hebben een eigen naam voor de engineering vacatures mechanical engineering die zij bieden. In de basis kun je op elk niveau instromen. Ben je een starter? Dan zul je waarschijnlijk eerst aanhaken in de functie van Tekenaar. Van daaruit kun je doorgroeien naar een functie van Mechanical Engineer. Ben je in staat om projecten zelfstandig te trekken en ben je een kei in het maken van nauwkeurige berekeningen? Dan kun je aan de slag als Constructeur. Heb je daarnaast ook de kwaliteiten om een engineeringsteam aan te sturen? De functie van Lead Engineer is in dat geval wellicht iets voor jou. Daarnaast kun je er ook voor kiezen om specialistisch bezig te zijn met lange termijn innovaties in de functie van R&D Engineer.

Omdat wij een ingenieursbureau zijn dat projectmatig werkt aan verschillende opdrachten voor diverse opdrachtgevers, zou je bij ons ook aan de slag kunnen als Project Engineer.

Uiteraard heeft elke functie zo zijn eigen passende beloning. Omdat je op elk niveau kan instromen varieert dit tussen de € 2200,- en de
€ 4600,-.

Vacatures mechanical engineering:

Benieuwd welke beloning bij welke functie hoort? Kijk dan eens tussen onze mechanical engineering vacatures rechts in beeld. Ben je ook nieuwsgierig naar welke vacatures wij nog meer open hebben staan? Klik dan op onderstaande button.

Alle vacatures
Regio Zwolle
Vacature
Mechanical Engineer
Aerospace, Automotive, Machinebouw, Food Machinery en Scheepsbouw
Regio Enschede
Vacature
Mechanical Engineer
Aerospace, Automotive, Machinebouw, Food Machinery en Scheepsbouw
Regio Zwolle
Vacature
Project Engineer
Machinebouw
Regio Enschede
Vacature
Project Engineer
Machinebouw
Regio Zwolle
Vacature
R&D Engineer
Energietechniek
Enschede
Vacature
Lead Engineer
Machinebouw

Ben jij een rasechte mechanical engineer?

Hoe weet je of je een rasechte mechanical engineer bent? Wat wij merken bij de engineers bij ons in dienst, is dus die drive om oplossingen te vinden. Hoe complexer het technische vraagstuk, hoe enthousiaster zij worden. Daarbij verlangen zij naar variatie, afwisseling en uitdaging. Benieuwd of jij je kunt meten met onze engineers? Klik op onderstaande links en lees hun ervaringen!

Projecten in de mechanical engineering

Door de jaren heen zijn wij ingezet voor verschillende projecten in de mechanical engineering. Deze projecten hebben wij uitgevoerd voor onder andere het NLR, Axxor, MechDes Engineering, Royal Huisman, Airbus Defence and Space Netherlands en VDL Bus & Coach. Hieronder vind je een aantal voorbeelden van projecten waaraan wij gewerkt hebben in de mechanical engineering.

Engineering van een geluidsbron

Voor het NLR hebben wij een geluidsbron ontworpen, om deze te kunnen produceren voor een van haar klanten.

Meer over dit project ›

Ontwerp windtunnel

Voor het NLR hebben wij een akoestische en een hoge snelheid windtunnel ontworpen, om twee gedateerde windtunnels te vervangen in een nieuwe faciliteit.

Meer over dit project ›

Nieuwbouw high-end zeiljachten

Royal Huisman. Een naam die veel zegt in de scheepsbouw en al snel tot de verbeelding spreekt. Wij hebben hen mogen ondersteunen in de realisatie van enkele high-end superzeiljachten.

Meer over dit project ›

FEM analyse palletrichter

Voor Allmarec hebben wij een FEM analyse uitgevoerd, om de maximale spanning en verplaatsing van het frame van een palletrichter te bepalen.

Meer over dit project ›

Optimalisaties productielijnen Axxor

Axxor is producent van kartonnen honingraat voor de meubelindustrie en de automotive industrie. Bij dit unieke product en daarbij horende unieke productielijnen, hebben wij op diverse momenten mogen ondersteunen in het engineeringsproces.

Meer over dit project ›

Maatwerk engineering Food Machinery

Als expert op het gebied van voedselverwerkings- en verpakkingssystemen, ontwerpt en bouwt één van onze opdrachtgevers oplossingen van A tot Z.

Meer over dit project ›

Verticale windturbine ‘TULYP’

Voor de engineering van de verticale windturbine ‘TULYP’, heeft één van onze werktuigbouwkundige engineers MechDes Engineering ondersteund.

Meer over dit project ›

Waarom werken bij TT-Engineering?

Vertrouwen en verantwoordelijkheid. Dat zijn de twee pijlers van waaruit wij samenwerken en onze medewerkers aansturen. Wij geloven dat door vertrouwen en verantwoordelijkheid te geven, onze engineers tot creatieve en innovatieve oplossingen komen. Dit is belangrijk, want in de werktuigbouwkunde volgen technologische ontwikkelingen elkaar in hoog tempo op. Wij vinden het belangrijk om onze engineers daarin te ondersteunen. Dat doen wij door te investeren in hun eigen ontwikkeling en te zoeken naar de optimale match tussen hun ontwikkelbehoefte en de opdrachten die onze opdrachtgevers bij ons neerleggen. Hierdoor zorgen wij ervoor dat de juiste expertise op het juiste moment bij het juiste project ingezet wordt.

Ontdek meer redenen!
Benieuwd naar jouw carrièremogelijkheden in de mechanical engineering?
Kom in contact!