WERKEN MET
SOLIDWORKS

Om als Engineer jouw werk te kunnen doen, is een CAD-pakket noodzakelijk. Elke engineer heeft een pakket waar die het beste mee overweg kan. SOLIDWORKS is een populaire optie binnen ons engineeringsteam.

Wat is SOLIDWORKS?

SOLIDWORKS is een CAD-tekenpakket van Dassault Systèmes, dat wereldwijd gebruikt wordt. In SOLIDWORKS worden 3D tekeningen en mechanische 3D tekeningen gemodelleerd. Bij de oprichting was SOLIDWORKS in 1995 één van de eerste CAD-pakketten die beschikbaar was voor Windows. Ook waren zij één van de eerste die gebruik maakten van pictogrammen in plaats van tekst. Sinds de oprichitng is SOLIDWORKS flink in populariteit gegroeid. Het is met name populair bij technische professionals, simulatie-experts en studenten.

Het verschil tussen SOLIDWORKS en Inventor

Net als SOLIDWORKS is Inventor een CAD-pakket, waarmee 3D modelleringen gemaakt kunnen worden. Onze engineer Ramón heeft een mooie vergelijking om de verschillen duidelijk te maken:

“Zie het als een Volkswagen Golf en een Renault Mégane. Allebei ongeveer vergelijkbare auto’s, maar toch totaal verschillend en met andere kenmerken. Het is heel persoonlijk welke je het fijnste vindt”.

Je kan met beide pakketten in principe hetzelfde, alleen is de manier waarop je met het pakket werkt verschillend. Functies werken net op een andere manier, knoppen zitten op een andere plek en de interface ziet er totaal anders uit.

Tips & Tricks voor het werken met SOLIDWORKS

Als je SOLIDWORKS voor het eerst opstart, kan je overweldigd worden door alle opties en functies. Wij hebben aan onze engineers gevraagd om een aantal tips gevraagd voor starters.

• Neem je tijd om de functies te leren kennen
• Let goed op de positionering van jouw model
• Probeer in de sketcher functie de lijnen niet teveel over elkaar te zetten.

Wat kost SOLIDWORKS?

Een specifieke prijs noemen voor SOLIDWORKS is erg lastig, aangezien de prijs jaarlijks wijzigt. Wij zijn overigens niet een leverancier van SOLIDWORKS, wel zijn er verschillende andere partijen die SOLIDWORKS aanbieden. Het is verboden om een illegale versie van SOLIDWORKS te gebruiken, wel is er een demo versie om alvast bekend te raken met het programma

Heb jij nog vragen?
Neem contact met ons op!