Zomerevent 2024

Zaterdag 15 juni genoten wij als collega’s (en partners van) van een prachtige omgeving in Noord-Brabant. Ons zomerevent vond plaats in het pittoreske Drimmelen, van waaruit wij de Biesbosch introkken. Voor de één lag was dit verder van huis dan voor de ander. Zo reden Johan en Arco een busje met collega’s vanuit Hoogeveen en Zwolle, terwijl onze collega Dennis en zijn vriendin Sophie op de fiets kwamen.

Schatgraven in de schitterende Biesbosch

We begonnen bij Café Robbie Aan De Haven, waar spelleider Edwin de middag aftrapte met een enthousiaste, humorvolle en energieke uitleg van de activiteit. In de haven van Drimmelen begon ons avontuur. Elk team voer met een schatkaart door de Biesbosch. Onderweg vonden we codes, kraakten sloten en losten puzzels op. Analytisch denkvermogen, creativiteit en kronkels en bochten in ons brein en door de Biesbosch hielpen ons vooruit.

Onze eerste opdracht was het opvissen van een fles die spelleider Edwin in het water gooide. Daarin zat een aanwijzing. Zonder motor moesten alle teams peddelen. Vaak werden de peddels niet alleen gebruikt om de boot mee vooruit te krijgen: je kon er ook andere teams mee afleiden en ‘van de prijs afslaan’. Met risico op een nat pak duwde Timo zijn team richting de fles door zich af te zetten tegen een andere boot. Zij waren niet alleen een aanwijzing rijker, maar kregen ook een voorsprong van 2 minuten. Toch verging het andere teams ook goed. Als échte piraten kraakten meerdere teams de sloten open, voordat de codes bekend waren. Ze losten de puzzels op, wat weer een nieuwe puzzel opleverde: “In welke volgorde hoorden de puzzels ook alweer?”

Fanatieke teams

De meeste teams gingen de uitdaging fanatiek aan. Eén team besloot bij de start om – letterlijk – tegen de stroming in te gaan en de route andersom te varen. Ze ontdekten al snel dat ze dit spel niet gingen winnen. Toch werd het een leuke dag, want ze kwamen bekenden tegen in een onbekende omgeving, knoopten de bootjes aan elkaar en dronken samen een biertje.

Het winnende team was ook het team met de voorsprong. Van links naar rechts: Jet & Joost, Martijn & Marieke, Robert, Herbert, Timo en Remco. Van harte gefeliciteerd met de buit!

Facts, Food & Fun

Na het aanmeren, genoten we van een heerlijke barbecue in restaurant Het Panorama, met een prachtig uitzicht over de Amer. Arco trapte de avond af met een update over het eerste halfjaar van 2024. Wij stonden stil bij collega’s die uit dienst zijn gegaan (of nog gaan) en bij nieuwe collega’s, vierden jubilarissen, bespraken de bedrijfsresultaten, doelen en de beoogde koers. Ook bedankten we collega Erik voor zijn bijdrage aan onze Ondernemingsraad.

We kijken terug op weer een leuke ontmoeting. Samen creëren we waardevolle herinneringen, die onze band als collega’s versterken. Zo bouwen we verder aan een warme, uitnodigende organisatie waar iedereen zich thuis voelt!

 

Terugblik op de dag