Bedrijfsprojectweek Windesheim

Bedrijfsprojectweek draait door!

Onze samenwerking met Hogeschool Windesheim is al jaren oud. Deelname aan de bedrijfsprojectweek staat daarom ook jaarlijks bij TT-Engineering op de agenda. Door te investeren in de ontwikkeling van engineers, bouwen wij namelijk aan de ontwikkeling van de hele technische sector. Al tijdens de studie helpen wij studenten met stappen zetten in hun persoonlijke én professionele ontwikkeling. Daarbij is het natuurlijk een leuke manier om alvast in contact te komen met onze toekomstige collega’s!

Waar vorig jaar de coronamaatregelen nog geen feit waren, werd er nu de nodige creativiteit gevraagd om het hele event vorm te geven. De voornamelijk online communicatie vroeg om flexibiliteit van studenten en daar werd verbazingwekkend goed mee om gegaan.

De opdracht

De uitdaging die TT-Engineering de studenten heeft voorgelegd is er één die een goed beeld geeft van de vraagstukken waar je later als engineer mee te maken krijgt. De opdracht raakt aan verschillende studierichtingen: werktuigbouwkunde, elektrotechniek en technische bedrijfskunde.

Het startpunt voor de studenten was de vraag om een duurzame, herbruikbare behuizing voor industriële filterelementen te ontwerpen. Deze moest voorzien zijn van één of meerdere sensoren, die meten of het filter nog genoeg lucht doorlaat om goed te functioneren. Mocht deze te veel vervuild raken, dan moet er een waarschuwingslampje gaan branden. De cassette moest ontworpen worden voor een serie van 200 stuks, waarbij het filterelement jaarlijks per 200 stuks besteld kan worden. De aanschafprijs van een cassette met 3 filterelementen mocht niet hoger worden dan € 2.250,-, zodat de investering na 2 jaar is terugverdiend.

De oplossing

Aan het einde van de week is er door de groep een rapport opgeleverd waarin, op basis van een uitgewerkt pakket van eisen, vier ontwerpen zijn gemaakt. Vervolgens is het beste ontwerp verder uitgewerkt, om inzicht te krijgen in de losse onderdelen, het productieproces en de kosten. Hier komen de verschillende studierichtingen bij elkaar en hebben de studenten kunnen proeven hoe het is als ze straks klaar zijn voor het ‘echte’ werk.

Het is mooi om te zien hoe de studenten een opdracht als deze oppakken. Wij zijn blij om op deze manier een bijdrage te leveren aan de ontwikkeling van de engineers van de toekomst!