ISO 2768

Welke toleranties moet je aanhouden per klasse om een constructie ISO 2768 gecertificeerd te krijgen? Wij begrijpen goed dat dit informatie is die je niet altijd even goed paraat hebt en daarom helpen wij je graag een handje!

Download het pdf Kom met ons in contact

Wat zijn ook alweer de eisen van ISO 2768?

De ISO 2768 geeft eisen weer met betrekking op standaard toleranties van onderdelen die door machinale bewerking gehaald kunnen worden. Bij het uitwerken van tekenpakketten voor productie, geven wij maten aan die wenselijk zijn, maar waarvan wij weten dat die altijd iets zullen afwijken na productie. Deze kwaliteitsnorm is opgedeeld in twee delen. Om de kwaliteit van de constructie te waarborgen, geeft de ISO 2768-1 aan welke reeks toleranties (fijn – gemiddeld – grof – zeer grof) aangehouden moet worden. Officieel is de ISO 2768-2 vanaf maart 2021 vervangen door ISO 22081. Toch wordt het nog steeds veel gebruikt om te achterhalen welke afwijking acceptabel is voor welk type vorm. Deze tabellen kunnen nog steeds gebruikt worden. Voorwaarde is dat ze op de tekening gezet moeten worden of dat er verwezen wordt naar de DIN 2769 (de Duitse variant van de ISO 2768). Om je een handje op weg te helpen, hebben wij een overzicht van deze toleranties op een handige bureaustandaard gedrukt.

Download hier het ISO 2768 pdf.
 
 

Op het ISO 2768 pdf vind je een overzicht van de volgende normen:

  • Toelaatbare afwijkingen voor lineaire maten, gebroken kanten en hoekmaten
  • Algemene toleranties voor rechtheid en vlakheid, haaksheid, symmetrie en circulaire slag

 
 

Monteer jouw formuleblad eenvoudig.

  • Print het formuleblad
  • Vouw drie keer op de aangegeven vouwranden
  • Plak één rand en klaar is Kees… of Dennis… of Ramón… of Kim… of Wouter… of…

 
Jouw eigen tentkaart met de normen in perfect formaat voor op jouw bureau!

Vergeet-me-nietjes Mechanica

Je mag dan een genie zijn in mechanical engineering, maar alle mechanicaformules niet kunnen onthouden; dat overkomt ons allemaal! De essentiële formules in mechanical engineering hebben wij voor jou op een rijtje gezet.

Bekijk het hier

Over TT-Engineering

Wij zijn een werktuigbouwkundig ingenieursbureau dat haar engineers stimuleert om tot innovatieve, creatieve en bovenal praktische oplossingen te komen. Ons engineeringsteam maakt ontwikkeling in de techniek mogelijk voor onze opdrachtgevers in de machinebouw, food machinery, automotive, aerospace en scheepsbouw. Wij vinden het dan ook belangrijk om oog te hebben voor en te investeren in hun professionele ontwikkeling en te zorgen voor een écht goede werksfeer. Zo bouwen wij actief aan een hecht team van engineers en onderlinge betrokkenheid naar elkaar. Om de ontwikkeling van onze engineers zo goed mogelijk te faciliteren, werken zij op projectmatige basis voor diverse opdrachtgevers in diverse branches. Zo zorgen wij voor afwisseling én uitdaging vanuit een stabiele thuisbasis.

Meer over TT-Engineering

Technische vacatures

Bekijk hier sommige van onze openstaande technische vacatures. Benieuwd geworden naar al onze vacatures? Klik dan op onderstaande button.

Alle vacatures
Regio Zwolle
Vacature
Tekenaar
Aerospace, Automotive, Machinebouw, Food Machinery, Energietechniek en Scheepsbouw
Enschede
Vacature
Engineer
Aerospace, Automotive, Machinebouw, Food Machinery en Scheepsbouw
Zwolle
Vacature
Constructeur
Machinebouw
Regio Enschede
Vacature
Mechanical Engineer
Aerospace, Automotive, Machinebouw, Food Machinery en Scheepsbouw
Regio Zwolle
Vacature
Mechanical Engineer
Aerospace, Automotive, Machinebouw, Food Machinery en Scheepsbouw
Enschede
Vacature
Constructeur
Machinebouw