Erik:

“Ik zit in mijn kracht als ik werk in een omgeving waar nieuwe ideeën, sterkteberekeningen en maakbaarheid samen komen. Dan ontstaan de mooiste oplossingen.”

Zo ziet mijn werkdag eruit:

Ik ben vaak op het kantoor in Zwolle te vinden, waar ik zelfstandig of samen met collega’s aan werktuigbouwkundige projecten werk. Daarnaast ben ik ook regelmatig te vinden bij één van onze opdrachtgevers, waar ik een machine sta in te meten, de voortgang van een project bespreek of voor de afwisseling een keer op locatie aan het engineeren ben.

Waar ik mijn werkdag ook begin; ik begin vaak met een kop koffie en een praatje met mijn directe collega’s. Als tweede ga ik mijn e-mails na, om te kijken of er wijzigingen zijn op het project waar ik aan werk die ik de rest van de dag mee kan nemen, en werk ik mijn agenda bij. Daarna ga ik met één van mijn projecten aan de slag. Het komt regelmatig voor dat ik aan meerdere projecten tegelijkertijd werk. Als ik een project alleen uitvoer, dan is dit minder het geval. Maar zeker als we met meerdere engineers aan één project werken, dan maken we gebruik van ieders expertise. En dat betekent dat ik in de tussentijd ook mee kan werken aan andere projecten. Dat maakt mijn werk heel afwisselend.

Twee voorbeelden uit het vele aantal projecten waaraan ik heb mogen werken, zijn het constructief realiseren van twee nieuwe windtunnels en het ontwerpen van een mechaniek om een vrachtwagen te voorzien van een opklapbaar rupsbandensysteem. Bij dit soort projecten heb ik vaak veel afwisselende taken. Zo houd ik mij bezig met conceptontwerpen, deeloplossingen, sterkteberekeningen, maar ook met het maken van productietekeningen. Hierbij spelen produceerbaarheid, toleranties en kostprijs een belangrijke rol. Naast het werken aan projecten begeleid ik regelmatig afstudeerders bij één van de afstudeeropdrachten bij TT-Engineering. Het doorgeven van kennis en ervaring geeft ook weer een extra dimensie aan mijn werk.

Waarom werken bij TT-Engineering?

Na een aantal jaren als Stress Engineer in de attractiebouw, een vrij specialistische sector in de techniek, te hebben gewerkt, ontstond bij mij de behoefte om mij meer in de breedte te ontwikkelen. Dit heeft mij er uiteindelijk voor doen kiezen om bij TT-Engineering te gaan werken. Hier krijg ik de kans om aan uiteenlopende projecten te werken en ook nog eens in diverse sectoren in de techniek. De variatie in technische vraagstukken die ik behandel, maakt mijn werk uitdagend. Tegelijkertijd is het fijn dat ik dit vanuit één werkgever kan doen en samenwerk in een vast engineeringsteam. Dat geeft een stukje stabiliteit, naast de variatie en flexibiliteit die ik zoek.

Word jij de nieuwe collega van Erik?
Bekijk onze vacatures!