Oniek

Nadat Oniek een onderzoeksstage voor haar opleiding HBO Werktuigbouwkunde met succes bij ons heeft gelopen, is Oniek sinds 1 april bij ons in dienst getreden. Echter is zij geen reguliere studente, ze is namelijk topsporter op het gebied van paardensportdiscipline mennen.

Hoe zien mijn werkjaren eruit?

Na het behalen haar diploma op de middelbare school, stond Oniek voor de keuze welke vervolgopleiding zij ging volgen. “Hoewel ik techniek zeker wel interessant vond, was dit geen uitgemaakte zaak. De technische sector staat namelijk bekend als mannenwereld waardoor ik twijfelde”. Toch raakte Oniek overtuigd om voor de techniek te kiezen: “Mijn broer volgde destijds de opleiding MBO werktuigbouwkunde en vroeg of ik op de open dag van zijn opleiding kwam kijken. Ik ben blij dat ik daarheen ben gegaan, want dat heeft mij overtuigd om voor de techniek te kiezen”.

Op dit moment is Oniek werkzaam bij onze opdrachtgever Machine Fabriek Geurtsen op de afdeling Engineering. Hier worden machines in 3D uitgewerkt en voorbereid voor productie. De machines zijn allemaal verschillend en voeren een specifieke bewerkingen uit op een voedsel product.

Hoe ziet mijn werkdag eruit?

“Tijdens mijn werkdag ondersteun ik de engineers van de afdeling Engineering bij verschillende projecten. Mijn werk is bijvoorbeeld het controleren van de 3D modellen en deze vervolgens detailleren. Daarnaast houd ik mij bezig met het maken van onderdelenschema’s en handboeken van deze machines”.

Studeren, werken en topsport

Druk, dat heeft Oniek het zeker. Na het behalen van haar MBO opleiding Werktuigbouwkunde, is zij nu bezig met de HBO opleiding Werktuigbouwkunde. Ze is nu bezig met de laatste loodjes van haar opleiding. Naast het studeren is zij erg druk met haar topsport, waardoor zij van april tot november geen studieverplichtingen heeft. Oniek wilde graag in deze periode kennis en ervaring opdoen in het technische bedrijfsleven. Samen met TT-Engineering heeft zij hier een oplossing op gevonden.

“Mijn wens was om in deze periode naast de topsport kennis en ervaring op te doen in het technische bedrijfsleven. Samen met TT heb ik nagedacht over mogelijkheden die passen bij mijn wensen. TT-Engineering stelde zich hierin flexibel op en was bereid om dit mogelijk te maken. Uiteindelijk is TT met een mooi voorstel gekomen, waar ik ja tegen heb gezegd”.

Word jij de nieuwe collega van Oniek?
Bekijk onze vacatures!