Richard:

Bij TT-Engineering heeft Richard zich ontwikkeld tot Lead Engineer en heeft hij aan mooie projecten gewerkt. Hij vertelt je er graag over.

Waarom TT-Engineering

Projectmatig werken aan mooie projecten voor diverse opdrachtgevers en dat terwijl je bij één club zit. Dat is voor mij de reden om bij TT-Engineering te werken. Op deze manier kun je jezelf goed ontwikkelen en groeien in de functie(s) die je wilt bekleden. TT-Engineering ondersteunt je daar goed bij en luistert naar je als er aanvulling, in de zin van opleiding of iets dergelijks, nodig is. TT-Engineering is in mijn ogen een waardevolle werkgever, omdat zij haar medewerkers ziet als ‘olie voor de motor’. Respect, aandacht en het wij-gevoel is volop aanwezig. Dit zorgt ervoor dat ik mij prima thuis voel bij deze club en ik met plezier aan het werk ben bij onze opdrachtgevers.

Hoe zien mijn werkjaren eruit?

Van de meer dan 10 jaar dat ik bij TT-Engineering werk, opereer ik nu zo’n 3 jaar in de rol van Lead Engineer. Voorheen was ik tekenaar/constructeur. Deze rol heb ik lang vervult bij m’n vorige opdrachtgever, die potentie in mij zag en vroeg of ik voor een project aan de slag wilde als Lead Engineer/ Project Engineer. Gaandeweg merkte ik dat deze nieuwe rol bij me paste. Momenteel vervul ik deze rol ook bij mijn huidige opdrachtgever. Ik ben blij dat ik deze kans heb gekregen tijdens mijn werk bij TT-Engineering.

Mijn werkdagen beginnen vaak met een kopje thee die ik meeneem naar mijn werkplek. Nadat ik de computer opgestart heb, loop ik bij mijn directe collega langs om met hem de status van het project te bespreken. Als we beiden op de hoogte zijn open ik mijn mail en start ik het CAD-pakket op. Via Excel haal ik de statussen op van alle inkooporders van het project. Wanneer dat gedaan is ga ik aan de slag met de taken die er liggen. Regelmatig vergaderen, het volgen van de voortgang van het project op de werkvloer en het waar nodig bijsturen behoren ook tot mijn werkzaamheden. Ook houd ik de projectplanning bij en ben ik het eerste aanspreekpunt voor de klant van onze opdrachtgever. Het is een drukke en uitdagende rol, waar ik heel veel van leer.

Mooie projecten waaraan ik heb mogen werken waren onder andere het construeren van een spiegelklep voor het project SY Twizzle en het, als Project Engineer Deck Equipment, verantwoordelijk zijn voor alle deck equipment van het project SY Aquarius. Beiden voor onze opdrachtgever Royal Huisman. Op dit moment geniet ik enorm van mijn huidige rol als Lead Engineer bij mijn huidige opdrachtgever. De afwisseling tussen kantoor en werkplaats (op diverse locaties) is geweldig leuk en leerzaam. Ook zit ik één dag in de week bij de klant van onze opdrachtgever intern, om de engineeringsopdracht te bespreken. Ander leuk project waar ik bij TT-Engineering aan werk is de begeleiding van een afstudeerder van HAN Automotive. Hij onderzoekt de racemotor van het HTS Racingteam om met verbetervoorstellen te komen voor een nieuw te bouwen racemotor. Laat het racen met een motor in competitieverband een passie/hobby van mij zijn. Je voelt al aan: een erg mooie kans om iemand te kunnen begeleiden vanuit mijn kennis en ervaring!

Word jij de nieuwe collega van Richard?
Bekijk onze vacatures!