WERKEN MET EEN
PDM SYSTEEM

Als engineer werk je dagelijks met veel verschillende CAD-bestanden. Om het overzicht goed te kunnen behouden is eind jaren tachtig PDM (Product Data Management) ontstaan. PDM zorgt ervoor dat alle ontwerpdata en processen op één plek beheert, gedeeld en gebruikt kan worden.

Wat is een PDM systeem?

PDM is een data management software die ervoor zorgt dat alle CAD-bestanden op één centrale plek staan opgeslagen. Met deze overzichtelijke werkwijze kun je hoge maten van standaardisatie doorvoeren in het ontwikkelproces. PDM is inzetbaar in alle fases van het product. Deze fases zijn:

• Het ontwikkelen en ontwerpen
• Produceren en reviseren
• In de markt zetten en verkopen

Het belang van goede Product data Management

Als je aan het werk gaat, doe je dat het liefst aan het een opgeruimd bureau, dat geldt natuurlijk ook voor alle bestanden waar je mee werkt. Als alles door elkaar staat, ben je erg veel tijd en moeite kwijt aan het uitzoeken van de benodigde bestanden. PDM zorgt ervoor dat je eenvoudig bij jouw bestanden kan en gelijk aan het werk kan gaan.

PDM SOLIDWORKS

PDM sluit perfect aan op SOLIDWORKS. Hierin is er een optie tussen de SOLIDWORKS PDM Standard en SOLIDWORKS PDM Professional. Door de integratie met Windows Verkenner, werkt PDM hetzelfde als de vertrouwde mappenstructuur. SOLIDWORKS PDM Professional gaat nog een stapje verder. Het is namelijk mogelijk om workflows te automatiseren. Verder kunnen elektronische handtekeningen en mailberichten automatisch gegenereerd worden.