Engineering Vacatures Werktuigbouwkunde

Het leuke aan werken in de werktuigbouwkunde is dat wij doorgaan totdat wij een functionele, effectieve oplossing hebben gevonden voor een vraagstuk dat ‘onoplosbaar’ leek te zijn. Die puzzel: dat is onze drive als werktuigbouwkundige engineers.

Bekijk onze vacatures in de werktuigbouwkunde Contact

Het vinden van die oplossingen kun je in de werktuigbouwkunde doen door te werken bij een machinebouwer, maar dat kan ook als je werkt bij een werktuigbouwkundig ingenieursbureau. Bij een machinebouwer heb je de kans om je te specialiseren op een bepaald onderwerp, zoals bijvoorbeeld transportsystemen. Het werken bij een ingenieursbureau biedt daarentegen juist veel variatie en daarmee uitdaging, vanuit een stabiele basis. Je bent ‘gewoon’ in dienst bij een leuke organisatie en tegelijkertijd werk je aan heel diverse projecten. Elk project vraagt weer om andere kennis en een andere oplossing. En dat houdt je blik als engineer open en onderzoekend.

Welke opleiding heb je nodig om als werktuigbouwkundig engineer aan de slag te kunnen?

De meeste van onze engineers hebben een achtergrond in mechanical engineering of werktuigbouwkunde op hbo-niveau. Deze opleidingen geven je een brede basis in mechanica, van waaruit je goed kunt door ontwikkelen. Dat neemt niet weg dat je ook met een opleiding automotive, autotechniek, lucht- en ruimtevaarttechniek of mechanica in aanmerking komt bij het solliciteren naar engineering vacatures werktuigbouwkunde.

Welke functies zijn er in de werktuigbouwkunde en welke salarissen horen daarbij?

Veel organisaties hebben een eigen naam voor de engineering vacatures werktuigbouwkunde die zij bieden. In de basis kun je op elk niveau instromen. Ben je een starter? Dan zul je waarschijnlijk eerst aan de slag gaan in de functie van Tekenaar. Van daaruit kun je doorgroeien naar Mechanical Engineer. Ben je in staat om projecten zelfstandig te trekken en ben je een kei in het maken van nauwkeurige berekeningen? Dan kun je aan de slag als Constructeur. Heb je daarnaast ook de kwaliteiten om een engineeringsteam aan te sturen? De functie van Lead Engineer is in dat geval wellicht iets voor jou. Daarnaast kun je er ook voor kiezen om specialistisch bezig te zijn met lange termijn innovaties in de functie van R&D Engineer.

Omdat wij een ingenieursbureau zijn dat projectmatig werkt aan verschillende opdrachten voor diverse opdrachtgevers, zou je bij ons ook aan de slag kunnen als Project Engineer.

Uiteraard heeft elke functie zo zijn eigen passende beloning. Omdat je op elk niveau kan instromen varieert dit tussen
de € 2200,- en de € 4600,-.

Vacatures werktuigbouwkunde:

Benieuwd welke beloning bij welke functie hoort? Kijk dan eens tussen onze engineering vacatures werktuigbouwkunde rechts in beeld. Ben je ook nieuwsgierig naar welke vacatures wij nog meer open hebben staan? Klik dan op onderstaande button.

Alle vacatures
Regio Zwolle
Vacature
Project Engineer
Machinebouw
Regio Enschede
Vacature
Project Engineer
Machinebouw
Zwolle
Vacature
Engineer
Aerospace, Automotive, Machinebouw, Food Machinery en Scheepsbouw
Enschede
Vacature
Constructeur
Machinebouw
Regio Zwolle
Vacature
R&D Engineer
Energietechniek

Ben jij een rasechte werktuigbouwkundige engineer?

Wellicht identificeer jij je dan met onze engineers. Wij merken dat zij het beste tot hun recht komen als zij vertrouwen en verantwoordelijkheid krijgen om te werken aan de vraagstukken van onze opdrachtgevers. Of dit nu gaat om het uitvoeren van een FEM analyse, het ontwikkelen van een concept, het uitwerken daarvan of het modulair maken van een hele productielijn. Benieuwd naar hoe zij het werken bij TT-Engineering vinden? Via onderstaande links lees je hun ervaringen!

Projecten in de werktuigbouwkunde

Door de jaren heen hebben wij mogen werken voor gerenommeerde namen in de werktuigbouwkunde, waaronder het NLR, Axxor, MechDes Engineering, Royal Huisman, Airbus Defence and Space Netherlands en VDL Bus & Coach. Hieronder vind je een aantal voorbeelden van projecten waarbij onze engineers ingezet zijn in de werktuigbouwkunde.

Optimalisaties productielijnen Axxor

Axxor is producent van kartonnen honingraat voor de meubelindustrie en de automotive industrie. Bij dit unieke product en daarbij horende unieke productielijnen, hebben wij op diverse momenten mogen ondersteunen in het engineeringsproces.

Meer over dit project ›

Nieuwbouw high-end zeiljachten

Royal Huisman. Een naam die veel zegt in de scheepsbouw en al snel tot de verbeelding spreekt. Wij hebben hen mogen ondersteunen in de realisatie van enkele high-end superzeiljachten.

Meer over dit project ›

Engineering van een geluidsbron

Voor het NLR hebben wij een geluidsbron ontworpen, om deze te kunnen produceren voor een van haar klanten.

Meer over dit project ›

Maatwerk engineering Food Machinery

Als expert op het gebied van voedselverwerkings- en verpakkingssystemen, ontwerpt en bouwt één van onze opdrachtgevers oplossingen van A tot Z.

Meer over dit project ›

Verticale windturbine ‘TULYP’

Voor de engineering van de verticale windturbine ‘TULYP’, heeft één van onze werktuigbouwkundige engineers MechDes Engineering ondersteund.

Meer over dit project ›

Ontwerp windtunnel

Voor het NLR hebben wij een akoestische en een hoge snelheid windtunnel ontworpen, om twee gedateerde windtunnels te vervangen in een nieuwe faciliteit.

Meer over dit project ›

FEM analyse palletrichter

Voor Allmarec hebben wij een FEM analyse uitgevoerd, om de maximale spanning en verplaatsing van het frame van een palletrichter te bepalen.

Meer over dit project ›

Waarom werken bij TT-Engineering?

Vertrouwen en verantwoordelijkheid. Dat zijn de twee pijlers van waaruit wij samenwerken en onze medewerkers aansturen. Wij geloven dat door vertrouwen en verantwoordelijkheid te geven, onze engineers tot creatieve en innovatieve oplossingen komen. Dit is belangrijk, want in de werktuigbouwkunde volgen technologische ontwikkelingen elkaar in hoog tempo op. Wij vinden het belangrijk om onze engineers daarin te ondersteunen. Dat doen wij door te investeren in hun eigen ontwikkeling en te zoeken naar de optimale match tussen hun ontwikkelbehoefte en de opdrachten die onze opdrachtgevers bij ons neerleggen. Hierdoor zorgen wij ervoor dat de juiste expertise op het juiste moment bij het juiste project ingezet wordt.

Ontdek meer redenen!
Benieuwd naar jouw carrièremogelijkheden in de werktuigbouwkunde?
Kom in contact!